Πολιτική

Η τρίτη θέση φέρνει «εμφύλιο» και ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Η τρίτη θέση φέρνει «εμφύλιο» και ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν επετεύχθη και η γκρίνια άρχισε...

Η απώλεια της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές 2024 οδηγεί στο ΠΑΣΟΚ σε «εμφύλιο», καθώς το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη είδε μεν τα ποσοστά του να βελτιώνονται (ελαφρώς) από το 2019, ωστόσο όχι αρκετά για αναλάβει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποτέλεσμα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί ακόμη και ζήτημα ηγεσίας στα όργανα του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι χάθηκε ο μεγάλος στόχος: να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές.

«Ολα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε, και όταν λέμε όλα, θα εννοούμε όλα. Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε στα όργανα…», δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου χθες στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείσα αν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Σκληρή ήταν η απάντηση του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή, στη κ. Γιαννακοπούλου, κατηγορώντας την ότι είχε έτοιμη τη δήλωση αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Νομίζω ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου την είχε ετοιμάσει τη δήλωση και μπερδεύτηκε από τα αποτελέσματα. Το είχε στο μυαλό της από πριν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος Καιρό τα λέει αυτά και καιρό ασχολούμαστε με το να της απαντάμε. Λοιπόν, να κάνουμε και καμιά σοβαρή δουλειά...», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οφείλουμε να τα συζητήσουμε όλα στα όργανα»

«Ειτε τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά είτε ήταν μέτρια είτε κακά, ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να τα συζητήσει. Οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι έγινε λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο... Ολα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε, και όταν λέμε όλα, θα εννοούμε όλα. Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε στα όργανα…», δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «για να μπορέσουμε να κάνουμε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος πρέπει να το συγκρίνουμε με τον στόχο που είχαμε θέσει... Και ο στόχος που είχαμε θέσει, και ο πρόεδρός μας ο Νίκος Ανδρουλάκης, και όλοι μέσα στο κόμμα ήταν ότι θέλαμε να είχαμε τη 2η θέση και μια ισχυροποίηση του ποσοστού μας. Δυστυχώς, η 2η θέση δεν επετεύχθη, στο ποσοστό έχουμε μια άνοδο έστω μικρή... Είμαστε δεύτερο κόμμα σε 23 περιφέρειες στην επαρχία, ενώ στις εθνικές ήμασταν δεύτερο κόμμα σε 10 περιφέρειες. Το δύσκολο θέμα είναι τα αστικά κέντρα».

Κατρίνης: Πρέπει να γίνει μια ανοικτή συζήτηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης, από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά το ποσοστό απέχει από τους στόχους που είχαν θέσει και τις προσδοκίες των πολιτών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μια ανοικτή πολιτική συζήτηση και για την αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη ημέρα.

Γερουλάνος: Δεν πέτυχε τον στόχο του το ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο Star παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του. «Προφανώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θα πρέπει να δούμε από κει και πέρα...», είπε.