Πολιτική

Νέα Αριστερά: Η ελληνική στρατιωτική παρουσία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από την Ερυθρά Θάλασσα

Νέα Αριστερά: Η ελληνική στρατιωτική παρουσία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από την Ερυθρά Θάλασσα Φωτογραφία: INTIME
Σφοδρή κριτική από την Νέα Αριστερά.

«Η μεγαλύτερη εμπλοκή της Αθήνας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις θα αποδυνάμωναν ουσιαστικά την αναγνωρισμένη, ως ειρηνευτική, θέση όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου» σχολίασε η Νέα Αριστερά μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ στην Κύπρο αλλά και την αποστολή της φρεγάτας Ψαρά στην περιοχή.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει τη μία φρεγάτα μετά την άλλη στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποσύρουν τη στρατιωτική παρουσία τους από αυτή την περιοχή» σημείωσε η Νέα Αριστερά και πρόσθεσε πως «Οι τυφλές επιθέσεις που βρίσκουν στόχους εμπορικά πλοία δεν θα σταματήσουν με την αποστολή περισσότερων στρατιωτικών πλοίων, αλλά με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - κάτι που έχει παραδεχθεί και ο υπουργός Εξωτερικών» τονίζει η Νέα Αριστερά.

Κατέληξε στην ανακοίνωσή της λέγοντας πως «Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της, εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Η ελληνική στρατιωτική παρουσία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από μια περιοχή, που η Ελλάδα όφειλε να διαδραματίζει μόνο θετικό ρόλο».