Πολιτική

Ο Κασσελάκης προετοιμάζει απολύσεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης προετοιμάζει απολύσεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Η χτεσινή ανάρτηση στα social media του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε νέα αναταραχή στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ανάρτησή του έστειλε 5 μηνύματα.

Έκλεισε την πόρτα στην συνεργασία του προοδευτικού χώρου γράφοντας: «Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Μετά το θόρυβο που δημιούργησε η τοποθέτηση Κασσελάκη, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε διευκρινιστικό non paper, αλλά η διατύπωση είναι σαφής και δεν αφήνει αμφιβολίες.

Είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανονικό πρόγραμμα: «Δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων «τάσεων», και χωρίς επαρκή κοστολόγηση».

Στοχοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι του παρέδωσε οικονομικό χάος. Άφησε δε έναν βαρύτατο υπαινιγμό για μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης»

Προανήγγειλε την εκκαθάριση των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: «Ανανέωση σημαίνει: μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες τελειώνουν.

Τέλος, άνοιξε το δρόμο για απολύσεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απολύσεις

Η ακριβής διατύπωση Κασσελάκη αναφορικά με τo πώς θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξής:

«Έχουμε τακτοποιήσει όσο ήταν δυνατόν τα έξοδα του κόμματος με βάση τις υπάρχουσες δομές. Έχουμε κινηθεί στα όρια της κρατικής επιχορήγησης όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές, κάνοντας μία πολύ στοχευμένη και περιορισμένη προεκλογική καμπάνια. Έχουμε καλύψει τρύπες. Και δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσουμε τους προμηθευτές που στήριξαν το κόμμα στον αέρα. Δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού».

Ο Κασσελάκης είναι σαφής. Δεσμεύεται για τους προμηθευτές, αλλά όχι για τους εργαζόμενους. Η διατύπωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα ότι έρχεται κύμα απολύσεων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα κλείσει η καθημερινή Αυγή, κάτι που θα σημάνει αυτομάτως διψήφιο αριθμό απολύσεων. Αλλά φαίνεται ότι οι απολύσεις θα επεκταθούν και στον ραδιοσταθμό Κόκκινο.

Τι παρέδωσε ο Τσίπρας

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η εικόνα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε αρρύθμιστο τραπεζικό δάνειο ύψους 7.376.000 ευρώ το οποίο αποπληρώθηκε το 2020. Σήμερα ο δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδενικός και το κτίριο της Κουμουνδούρου ιδιόκτητο χωρίς βάρη και προσημειώσεις.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν όφειλε (κατά την παράδοση Τσίπρα ούτε ένα ευρώ σε αμοιβές εργαζομένων, στις φορολογικές αρχές και στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι οφειλές προς τους προμηθευτές (μετά από διπλές εθνικές εκλογές) ήταν στο ύψος των 1.456.000 ευρώ.

Σε ό,τι δε αφορά τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πρόγραμμα οικονομικού εξορθολογισμού που εφαρμόστηκε επί προεδρίας Τσίπρα, η κατ’ έτος επιβάρυνση του κόμματος απομειώθηκε σε 3.000.000 ευρώ από 3.700.000.

Για το 2023, η επιβάρυνση διαμορφώθηκε ακόμα χαμηλότερα, στα 2.300.000 ευρώ. Οι οφειλές των Μέσων έχουν μειωθεί κατά 1.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2020.

Επομένως, μόνο οικονομικό χάος δεν παρέλαβε ο Κασσελάκης από τον Αλέξη Τσίπρα.