Πολιτική

Νέα Αριστερά για F-35: Λεφτόδεντρα φυτρώνουν μόνο όταν πρόκειται για υπερεξοπλιστικά προγράμματα

Νέα Αριστερά για F-35: Λεφτόδεντρα φυτρώνουν μόνο όταν πρόκειται για υπερεξοπλιστικά προγράμματα Φωτογραφία: EPA/ ALI HAIDER
Ναι στην ενίσχυση της αμυντικής ασφάλειας, όχι σε πολιτικό μιλιταριστικού τυχοδιωκτισμού λέει η Νέα Αριστερά για την αγορά F-35.

«Ναι στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας, όχι στον μιλιταριστικό τυχοδιωκτισμό και στους υπερεξοπλισμούς σε βάρος των αναγκών της κοινωνίας», τονίζει η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την εισήγηση του Νίκου Δένδια για αγορά αεροσκαφών F-35.

«Η κυβέρνηση επιπλήττει με πάθος κάθε διεκδίκηση για κοινωνικές δαπάνες. “Λεφτόδεντρα”... φυτρώνουν φαίνεται μόνο όταν πρόκειται για υπερεξοπλιστικά προγράμματα», σχολιάζει δηκτικά η Νέα Αριστερά.

«Σύσσωμη η αντιπολίτευση (με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ) απέρριψε την εισήγηση του ΥΠΕΘΑ για την αγορά των 20+20 F-35. Η Νέα Αριστερά, συνεπής στην αρχική της τοποθέτηση για το πολυδάπανο πρόγραμμα αγοράς των F-35, επιμένει στην σαφή και καθαρή της θέση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ναι στη διατήρηση και ενίσχυση της αμυντικής ασφάλειας και αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας. Κατηγορηματικά όχι σε μια πολιτική μιλιταριστικού τυχοδιωκτισμου που καθιστά την Ελλάδα στρατιωτικό βραχίονα άλλων χωρών και υπονομεύει το μέλλον μιας ταλαιπωρημένης από τις κρίσεις κοινωνίας», συμπληρώνει η Νέα Αριστερά.