Πολιτική

Χάρης Δούκας: Την Κυριακή θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου

Χάρης Δούκας: Την Κυριακή θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο δεν πήγαμε ένα βήμα παραπέρα», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Ο Χάρης Δούκας προανήγγειλε ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του την Κυριακή, στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

«Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου και το σχέδιό μου για τον χώρο και τη χώρα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προοδευτικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα», τόνισε. Ερωτηθείς για την άνοδο που έχει καταγράψει το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που ανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: «Έχει κάνει ένα σημαντικό αγώνα και σε μια δύσκολη συγκυρία με ένα δύσκολο δίπολο, με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια δεν δημιούργησε μεγάλες συνθήκες υπέρβασης. Αν συνεχίσουμε με αυτή την αύξηση, θα γίνουμε κυβέρνηση κοντά στο 2050».  

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Με στήριξε και νομίζω πως τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία. Δεν είμαστε μια παρέα».

«Σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας», επανέλαβε. «Ο χώρος μου και η χώρα μου δεν έχει χρόνο», συμπλήρωσε ο Χάρης Δούκας. «Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο διαθέτεις στη μία καρέκλα ή στην άλλη, αλλά το τι κάνεις», ανέφερε ακόμα.