Πολιτική

Δούκας: Ο Μητσοτάκης ενορχηστρωτής των επιθέσεων εναντίον μου - Ευθεία παρέμβαση στο ΠΑΣΟΚ

Δούκας: Ο Μητσοτάκης ενορχηστρωτής των επιθέσεων εναντίον μου - Ευθεία παρέμβαση στο ΠΑΣΟΚ Φωτογραφία: SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
«Ακραίες επιθέσεις από την κυβέρνηση, μετά την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει ο Χάρης Δούκας.

Τη σφοδρή αντίδραση του Χάρη Δούκα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για την πρόθεση του δήμαρχου Αθηναίων να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Χάρης Δούκας κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενορχηστρώνουν επιθέσεις εναντίον του. Παράλληλα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παρεμβαίνει ευθέως στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

«Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι ακραίες επιθέσεις από την κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά, μετά την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύφθηκε σήμερα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Η εκλογική πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης φέρνει τον κ. Μητσοτάκη στη δεινή θέση να παρεμβαίνει ευθέως στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ», συμπληρώνει.

Ο Χάρης Δούκας καλεί «όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλο τον κόσμο της παράταξης, να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά».

Η ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων κλείνει με ένα υστερόγραφο. «Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ίδια γνώμη, όταν συνυποψήφιός του ήταν ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας;», αναφέρει αυτό.

Οι δηλώσεις Μαρινάκη που προκάλεσαν την «έκρηξη» Δούκα

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε εκτενώς πώς ο δήμαρχος Αθηναίων μπορεί να είναι ηγέτης ενός εκ των μεγαλύτερων κομμάτων.

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει ποιος θα ήταν καλύτερος ή χειρότερος πρόεδρος για το ΠΑΣΟΚ, επειδή αυτό θα ήταν παρέμβαση και θεσμικά πολύ μεγάλο λάθος, όπως είπε.

«Όταν όμως φαίνεται ότι ένας εκ των υποψηφίων είναι ο δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα, εύλογα», συνέχισε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Ακούς σε όλη την Ελλάδα ανθρώπους που έχουν μία μικρομεσαία επιχείρηση και λένε δεν μου φτάνουν οι ώρες της μέρας. Δεν μου φτάνουν για τη δουλειά μου, να δω την οικογένειά μου, να διοικήσω μια επιχείρηση 3, 4, 5 εργαζομένων. Και έτσι είναι (…) Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, λοιπόν, πώς ένας άνθρωπος ο οποίος διοικεί και μάλιστα για λίγους μήνες - δεν είναι ότι έχει αποκτήσει και κάποια τεχνογνωσία, λογικό είναι - τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, που βλέπουμε ότι έχει πολλά προβλήματα, πώς μπορεί να το κάνει όλο αυτό και να έχει και αποτέλεσμα και να μπορεί να διοικήσει και ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα», συνέχισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Αυτό το πράγμα εγώ δεν το έχω ξανακούσει. Και πέραν του χρόνου- μπορεί να ανακαλύψει παραπάνω ώρες της μέρας, να έχει φοβερές ικανότητες ο άνθρωπος, να τα καταφέρει, θα το δείξει η ιστορία- είναι λίγο, νομίζω, και ένα ζήτημα θεσμικό. Δηλαδή, το βάζουμε έτσι λίγο κι εμείς στο τραπέζι, στη συζήτηση. Είναι ο δήμαρχος Αθηναίων», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να δούμε, ας πούμε, τον πρόεδρο του κόμματος που θέλει να γίνει και αξιωματική αντιπολίτευση- και ο στόχος είναι αύριο, μεθαύριο να γίνει και κυβέρνηση της χώρας - να είναι ο πρώτος πολίτης του μεγαλύτερου δήμου της χώρας; Είναι ερωτήματα, νομίζω, τα οποία είναι εύλογα. Από εκεί και πέρα, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα τα αξιολογήσουν όλα αυτά, εκείνοι θα αποφασίσουν, εκείνοι ξέρουν για το κόμμα τους, όχι εμείς, αλλά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε αυτά τα οποία σας λέω», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.