Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές ηγεσίας τον Οκτώβριο λέει ο Ανδρουλάκης, «πάμε» λένε Δούκας και Γερουλάνος

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές ηγεσίας τον Οκτώβριο λέει ο Ανδρουλάκης, «πάμε» λένε Δούκας και Γερουλάνος Φωτογραφία: SOOC/ NICK PALEOLOGOS
Οι πιθανές ημερομηνίες για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Μετράει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του και ο Κατρίνης.

Ο κύβος ερρίφθη. Τον Οκτώβριο το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρόεδρο εκλεγμένο από τα μέλη και τους φίλους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Στο Καρφί» που κυκλοφορεί το Σάββατο, αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Κυριακή να αποφασίσει να στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο, εγκαταλείποντας την αρχική του δήλωση για πιστή εφαρμογή του καταστατικού, δηλαδή για Οκτώβριο του 2025.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 6η Οκτωβρίου με εναλλακτική την 13η Οκτωβρίου. Αν οι κάλπες στηθούν την 6η Οκτωβρίου ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 13 του μηνός. Αν ο πρώτος γύρος πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου η επαναληπτική εκλογή θα διεξαχθεί στις 20 του μηνός.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η ημερομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου για τον πρώτο γύρο, οπότε η επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δυο πρώτων θα διεξαχθεί στις 6 του μηνός, σε κάθε περίπτωση όμως εντός του Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρόεδρο.

«Τον Οκτώβριο» λέει λοιπόν ο Νίκος Ανδρουλάκης, «Πάμε» απαντάει ο Χάρης Δούκας, έτοιμος στην αφετηρία και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Με τη -σωστή- απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι μεν δύσκολη και αντιπαραθετική, αλλά το αδιέξοδο μάλλον έχει φύγει από το τραπέζι.