Πολιτική

Γερουλάνος: Αν εκλεγώ πρόεδρος, θα ανοίξω το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Γερουλάνος: Αν εκλεγώ πρόεδρος, θα ανοίξω το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
«Εχω μία πείρα στο να ανοίγω το κόμμα σε δυνάμεις που μπορεί να το βοηθήσουν», τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου, που θα μπορέσει να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές, προανήγγειλε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, αν εκλεγεί.

«Την επόμενη μέρα θα καταθέσω την πρότασή μου και να ανοίξω το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να συμβάλλουν σε αυτή την ατζέντα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι βάζουμε τάξη στο σπίτι μας πριν αρχίσουμε να συζητάμε για τα διπλανά σπίτια. Οταν καίγονται δύο σπίτια, αν τα ενώσεις γίνεται μεγαλύτερη πυρκαγιά».

Εκανε λόγο για έναν ενιαίο πόλο που θα μπορεί να κερδίσει στις εκλογές απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Για να δημιουργηθεί αυτός ο πόλος πρέπει πρώτα απ' όλα οποιοδήποτε κόμμα συμμετάσχει να κάνει σοβαρές εσωτερικές διαδικασίες».

 «Ολες αυτές οι συζητήσεις για την ευρύτερη Κεντροαριστερά είναι πολύ στη λάθος κατεύθυνση, διότι κανείς δεν λέει πώς. Το να μιλάμε για ένα σενάριο φαντασίας, χωρίς να εξηγούμε στον κόσμο πώς θα γίνει αυτό το πράγμα, καταλαβαίνετε βγάζει τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου και την πάει σε συζήτηση διαδικασιών, που δεν έχουν κανένα νόημα».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για συζητήσεις απελπισίας, τόνισε: «Απολύτως. Ή τουλάχιστον προσμονής για κάτι καινούργιο». Οπως είπε, ο κόσμος θέλει να ακούει για λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, όπως η ακρίβεια.

«Τώρα γίνεται μια διανομή πλούτου τεραστίων κεφαλαίων, που έρχονται από το εξωτερικό και δυστυχώς μένει σε πολύ λίγα χέρια. Οταν συμβαίνει αυτό, εκτός από τις μεγάλες ανισότητες που δημιουργεί, φεύγει (ο πλούτος) και πολύ γρήγορα στο εξωτερικό. Ενώ αν πάει στις τοπικές κοινωνίες και πολλαπλασιάζεται - άρα δημιουργεί και τοπικό πλούτο, που θα έπρεπε να ήταν ο στόχος αυτή τη στιγμή - και αμβλύνει τις μεγάλες ανισότητες», υπογράμμισε.

Μίλησε για ένα διαφορετικό διοικητικό μοντέλο που θα οδηγήσει σε ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο, υπογραμμίζοντας ως «ατού» του το γεγονός ότι «έχω μία πείρα στο να ανοίγω το κόμμα σε δυνάμεις που μπορεί να το βοηθήσουν. Υπάρχουν πάρα πολλές προοδευτικές δυνάμεις εκεί έξω που μπορούν να υλοποιήσουν μία τέτοια ατζέντα».

Υπογράμμισε ότι είναι γνώστης της αγοράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πολλοί πολιτικοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει μεταχρονολογημένη επιταγή».

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσέλευση στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλη, τονίζοντας ωστόσο ότι «την πραγματική εικόνα θα την έχουμε όταν γυρίσει ο κόσμος από τις διακοπές».

«Αν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης, θα τον στηρίξουμε»

«Αν η εκλογική μας βάση ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα είναι επειδή έχει πείσει ότι σημαίνει ότι τα όποια ελαττώματα αναδείξαμε εμείς μέσα από την κριτική μας, στο πολιτικό συμβούλιο, μπορεί να τα αλλάξει. (...) Προφανώς θα πρέπει να είμαστε από πίσω του, να τον στηρίξουμε, όπως κάναμε την τελευταία τριετία», υποστήριξε ο κ. Γερουλάνος.