Πολιτική

Μητσοτάκης: Έτοιμη τον Σεπτέμβριο του 2025 η «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος»

Μητσοτάκης: Έτοιμη τον Σεπτέμβριο του 2025 η «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το αναπτυξιακό αποτύπωμα της προσπάθειας δεν θα είναι εις βάρος των τοπικών κοινωνιών, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος» παρουσίασε σε εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το έργο, που θα είναι έτοιμο όπως σημείωσε τον Σεπτέμβριο του 2025, αφορά στην κατασκευή ενοποιημένου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου που θα ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα, από την «Εσπλανάδα» στο Μοσχάτο μέχρι το Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου αναφέρθηκε στις τεράστιες αναπτυξιακές δυναμικές οι οποίες δημιουργούνται από τα έργα της Αθηναϊκής Ριβιέρας όχι μόνο στο Ελληνικό αλλά καθ’ όλο το μήκος της ακτογραμμής από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο.
Επισήμανε ακόμα ότι το αναπτυξιακό αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας δεν θα είναι εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

«Σε συνεργασία με όλους τους δήμους θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι η ανάπτυξη η οποία προκαλείται από την Αθηναϊκή Ριβιέρα δεν θα είναι εις βάρος των κατοίκων της περιοχής και ότι όλα τα συνοδά και υποστηρικτικά έργα θα συμβάλλουν στη συνολική ανάδειξη του παράκτιου μετώπου, προς όφελος όλων των πολιτών και πρωτίστως των μόνιμων κατοίκων των παράκτιων Δήμων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αστική βιώσιμη κινητικότητα και αφού επισήμανε την θετική αποδοχή του πρώτου τμήματος αυτού του ποδηλατόδρομου, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, στην Γλυφάδα, υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που θα έχει για την ποιότητα της ζωής συνολικά όλων των παράκτιων δήμων αυτό το έργο σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, σε πρώτη φάση στα 12 χιλιόμετρα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς, με αιχμή τη σημαντική παρέμβαση για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων. Ήδη τα πρώτα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως είπε ενώ ειδικά για την Αττική, «περιμένουμε ακόμα συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία, τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2025».

{https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/pfbid02jFxRQ27wueYabJeCSfVVn6QpZERZdcBsCddhVJNBmL84Wwv8egkuxDa39P6bAeu8l}