Πολιτική

Νέα Αριστερά για υποκλοπές: Σφραγίζεται και με τη βούλα της δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη ιστορία

Νέα Αριστερά για υποκλοπές: Σφραγίζεται και με τη βούλα της δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη ιστορία Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο Άρειος Πάγος έβαλε τέλος στην έρευνα για τις ευθύνες της ΕΥΠ στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σχολιάζει ο Αλέξης Χαρίτσης

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και το Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου να κλείσει την υπόθεση των υποκλοπών, υιοθετώντας την άποψη πως δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ Predator και ΕΥΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Λίγο μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη - "λανθασμένος χειρισμός από την ΕΥΠ" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- την απομάκρυνση του κ. Δημητριάδη και την αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι θα πέσει άπλετο φως.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου που δημοσιεύεται σήμερα στα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας με το Predator ενώ οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιρειών θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλημμελήματα.

Με λίγα λόγια, οι αποκαλύψεις της μαχητικής ερευνητικής δημοσιογραφίας, οι δεκάδες κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator, υπουργοί, πολιτικοί της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εισαγγελείς, τραπεζικοί, ήταν αποτέλεσμα... τυχαίων γεγονότων και συμπτώσεων.

Γίνεται πια εμφανές το γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία έστησε μια επιτροπή- παρωδία, φυγάδευσε κρίσιμους μάρτυρες και απέκρυψε ζωτικής σημασίας καταθέσεις και στοιχεία στο όνομα του "απορρήτου".

Γιατί επιχειρήθηκε πραξικοπηματικού χαρακτήρα αλλοίωση της σύνθεσης της ΑΔΑΕ. Τώρα ο κ. Δημητριάδης μπορεί να επιστρέψει και επισήμως στα καθήκοντα του δίπλα στον κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και το Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Σφραγίζεται και με τη βούλα της δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη ιστορία. 50 χρόνια ζωής για τη Γ' Ελληνική Δημοκρατία η Ελλάδα γίνεται η εξαίρεση στον Ευρωπαϊκό κανόνα. Ένα καθεστώς παραδομένο στο οργανωμένο έγκλημα και στο παρακράτος».

Χαρίτσης: Ημέρα ντροπής για τη χώρα

Σε ξεχωριστή δήλωσή του ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζει ότι «χάρη στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα ξέρουμε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ενα και μόνο κέντρο: το Μέγαρο Μαξίμου».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας.

Ο Άρειος Πάγος έβαλε τέλος στην έρευνα για τις ευθύνες της ΕΥΠ στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
 
Πρόκειται για το τελευταίο βήμα σε ένα κυβερνητικό σχέδιο που από την πρώτη στιγμή ήθελε να μας πείσει ότι δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο.
 
Μόνο αθώες συμπτώσεις.
 
Δεν πείθουν κανέναν.
 
Γιατί χάρη στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα ξέρουμε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ενα και μόνο κέντρο: το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Γιορτάσαμε πρόσφατα τα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.
 
Για να έχουν όμως νόημα οι λέξεις, το καθεστώς της συγκάλυψης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρεπει να φύγει.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τη δημοκρατία μας».