Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάει προς άδειασμα Πολάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάει προς άδειασμα Πολάκη
Το γεγονός ότι το ακόμη και το κοντινό μέλλον της Κουμουνδούρου σκεπάζεται από πυκνή ομίχλη αποτελεί μια κοινή ομολογία όλων έχουν οποιουδήποτε είδους σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι το ακόμη και το κοντινό μέλλον της Κουμουνδούρου σκεπάζεται από πυκνή ομίχλη αποτελεί μια κοινή ομολογία όλων έχουν οποιουδήποτε είδους σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρούν να εκτιμήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο κόμμα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και στον δρόμο για το Έκτακτο Συνέδριο των αρχών Οκτώβρη.

Οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με την εσωκομματική αντιπολίτευση των 87 και το ενδεχόμενο να θέσουν εκ νέου θέμα ηγεσίας ή να αποχωρήσουν από την Κουμουνδούρου, η απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του Σωκράτη Φάμελλου, οι επικείμενες τριβές για ειδικά θέματα των υπό επεξεργασία καταστατικών αλλαγών κτλ, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες αβεβαιότητας του επόμενου διαστήματος.

Ο παράγοντας αβεβαιότητας Πολάκης

Ωστόσο, αυτό που έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση σε όλες τις πλευρές είναι ότι το τελευταίο διάστημα κατέστη απρόβλεπτη η νέα ισορροπία που θα δημιουργηθεί σε ότι αφορά το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη και τον νέο ρόλο που θα έχει στο εξής. Άλλωστε, ο ίδιος φαίνεται να διαχωρίζει τη θέση του και προς τους 87, τους οποίους απειλεί ανοιχτά ότι θα περάσουν δύσκολα στο Συνέδριο, αλλά και προς τον Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας έναντι του σαφείς αιχμές και δείχνοντας να μην του συγχωρεί τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου τοποθετείται στην κόντρα Λινού-Πολάκη

Σε αυτό το περιβάλλον, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν χθες στο «Dnews» ότι η ηγεσία του κόμματος εκτιμά το κοινωνικό έργο της Αθηνάς Λινού, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο, διακριτικά μεν αλλά σαφώς, μια θετική στάση έναντι της βουλευτή του Βορείου Τομέα και γνωστής λοιμωξιολόγου, στην κόντρα της με τον Παύλο Πολάκη. Αυτή η θέση έναντι της Αθηνάς Λινού, αντικατοπτρίζει, εμμέσως και μια αρνητική ή τουλάχιστον επιφυλακτική τοποθέτηση της Κουμουνδούρου σε σχέση με τον βουλευτή Χανίων, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιεί επάλληλες επιθέσεις εναντίον της λοιμοξιολόγου, καθώς της καταλογίζει ότι εξαιτίας της δικής της τοποθέτησης στην επιτροπή της βουλής η λεκτική επίθεση του σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη οδήγησε τελικά στη διαγραφή του. Παρόλη, πάντως, την επιφυλακτικότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Παύλο Πολάκη, προς το παρόν, αποφεύγεται οποιοδήποτε σχόλιο για το πρόσωπο του.

Επιφυλακτικότητα για τις προθέσεις Πολάκη

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Dnews», αυτές τις μέρες ούτε ο κύκλος στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορεί να εκτιμήσει ποιές είναι οι προθέσεις του Παύλου Πολάκη. Καταγράφουν, λοιπόν, τα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Χανιώτη βουλευτή σε σκέψεις να προχωρήσει ακόμη και σε αμφισβήτηση της προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη και αναμένουν τα επόμενα δείγματα που θα δώσει.

Ανυποχώρητος ο Κρητικός έναντι της Λινού

Πάντως, ο ίδιος εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι ανυποχώρητος ως προς τη σκληρή κόντρα που έχει ανοίξει με την Αθηνά Λινού. Αρχικά, δηλαδή χθες το πρωί, η ίδια η λοιμωξιολόγος δήλωνε με ανάρτηση της: «Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις κοκορομαχίες και την εσωστρέφεια, και ας βρούμε όλοι το θάρρος όπου και να βλέπουμε αδικία, να δείχνουμε λίγο παραπάνω ευαισθησία, να λέμε συγγνώμη, και να συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ουσιαστική αλλαγή». Ελάχιστη ώρα μετά, ο βουλευτής Χανίων απαντούσε: «Είδα πριν λίγο μια μη απάντηση!!!! Τα ερωτήματα δυστυχώς παραμένουν και απαιτούν συγκεκριμένη τοποθέτηση και όχι επεα πτεροεντα».