Πολιτική

Επίπληξη και νέα κλήση για Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Επίπληξη και νέα κλήση για Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μοιάζουν να τραβούν το σκοινί με σκοπό να σπάσει και οι δύο πλευρές.

Το σκοινί στην κόντρα με τον Χρήστο Σπίρτζη τραβάει η Κουμουνδούρου, με την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος να επιπλήττει τον πρώην υπουργό Μεταφορών για ασέβεια, καθώς δεν έχει παρουσιαστεί όργανο για να απολογηθεί εδώ και 20 μέρες που συζητείται η υπόθεση του.

Επιπλέον, του δίνεται νέα ημερομηνία να παρουσιαστεί ενώπιο της Επιτροπής, στις 23 Αυγούστου, όταν θα συνεδριάσει ξανά για την ουσία της υπόθεσης του (την καταγγελία εις βάρος του από 70 στελέχη του κόμματος). Μάλιστα, διαρρέεται ότι σε περίπτωση που ο Χρήστος Σπίρτζης δεν προσέλθει στη Επιτροπή Δεοντολογίας, η εισήγηση του οργάνου προς την Κεντρική Επιτροπή είναι πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας.

Ειρωνία πηγών του κόμματος

Παράλληλα, πηγές Κουμουνδούρου εκφράζουν την ευχή οτι ανάμεσα στις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις θα βρει τον χρόνο να εμφανιστεί ενώπιον οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Αυγούστου και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Η Κουμουνδούρου μοιάζει να αναζητά τη διαγραφή

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου προσανατολίζεται στο να οξύνει την κόντρα με το στέλεχος του κόμματος, επιδιώκοντας τελικά τη διαγραφή του. Τουλάχιστον, αυτό φανερώνουν το περιεχόμενο της σημερινής απόφασης, η επιλογή της διαρροής της, η νέα κλήση για "απολογία" του Σπίρτζη, καθώς και ο ειρωνικός τόνος των πηγών του κόμματος.

Αποφασισμένος και ο Σπίρτζης

Πάντως και απο την πλευρά του Χρήστου Σπίρτζη δεν διακρίνεται καμία διάθεση υποχώρησης, με τον ίδιο να "τρολάρει" από τηλεοράσεως τις διαδικασίες της Επιτροπής Δεοντολογίας, γεγονός που μοιάζει να αντικατοπτρίζει και τη δική του διάθεση για κορύφωση της σύγκρουσης και τη διαγραφή του.