Πολιτική

Βολές Δουδωνή στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς

Βολές Δουδωνή στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς
Ερωτηματικά για την αντιμετώπιση της φωτιάς από τον κρατικό μηχανισμό εκφράζει με ανάρτησή του στα social media ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής ασκεί δριμύα κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «Συγγνώμη, κ Μητσοτάκη και κ Κικίλια αλλά δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι κατέκαυσε την Αττική ένα μέτωπο 40 χιλιομέτρων.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια πυρκαγιά γίνεται να φτάσει στον αστικό ιστό μέχρι και την καρδιά των Βορείων Προαστείων και όλα να τα κάνετε τέλεια. Δε μου αρέσει που τόσα ΜΜΕ προβάλλουν πανομοιότυπα ρεπορτάζ για το «φαινόμενο των κηλιδώσεων» και δε μπορώ να αποδώσω την απογοητευτική εικόνα μόνο εκεί, ιδιως επειδή θυμάμαι τα ρεπορτάζ για μια «οχυρωμένη με υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης Αθήνα» (ΕΡΤ, Ιούλιος 2024).

Ήμουν λαύρος κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πυρκαγιά στο Μάτι και δεν πρόκειται να κάνω κάτι διαφορετικό για σας επειδή τάχα είστε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», αναγνωρίζοντας ωστόσο την προτεραιότητα της ανθρώπινης ζωής, όπου και πάλι καταγράφηκε μια απώλεια. Πόσο μάλλον επειδή θυμάμαι το ύφος του κ Πρωθυπουργού στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές λιγότερο από ένα χρόνο πριν (31 Αυγούστου 2023).

Η σκέψη μας είναι πάντα στους πυροσβέστες, στους εθελοντές, στους κατοίκους. Είμαστε όμως εδώ και θα είμαστε αυστηροί γιατί δε θα συμβιβαστούμε με τη χώρα των μηδενικών προσδοκιών, τη χώρα που παραδίδεται στη μοίρα της».

{https://www.facebook.com/pdoudonis/posts/pfbid02QMHTomNy8L8JAt4frcQbLzo7x7PVpLPAAmYo7kRVt9ESkswbHvfw6gDPLcumueYvl}