Πολιτική

Στην μάχη της επικοινωνίας μετά την ΔΕΘ ολόκληρη η κυβέρνηση

Στην μάχη της επικοινωνίας μετά την ΔΕΘ ολόκληρη η κυβέρνηση
Στο πεδίο της επικοινωνίας ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και την ανακοίνωση της δέσμης των 45 μέτρων.

Μετά τον πρωθυπουργό, την σκυτάλη παίρνουν κορυφαίοι υπουργοί με συνεντεύξεις τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων και με σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων, ενώ την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού ξεκινά άμεσα, στο πνεύμα της αναφοράς του κ. Μητσοτάκη πως ούτε μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος προήδρευσε χθες στην πρώτη διυπουργική σύσκεψη μετά την ΔΕΘ η οποία είχε ως αντικείμενο την υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025

Σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού, για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, ενώ θα αναζητηθούν και ιδιωτικές παροχές.

Στο μεταξύ, μετά τον Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που παρουσίασαν χθες αναλυτικά τις οικονομικού περιεχομένου εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, θα ακολουθήσει τις προσεχείς εξειδίκευση των μέτρων ανά τομέα και από τα άλλα υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αύριο αναμένεται να γίνει από αυτήν η εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν στα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και στους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους για την επόμενη τριετία σε ένα πεδίο για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι μεταξύ των δύο για τα οποία θα ήθελε να κριθεί το 2007 για την αποτελεσματικότητά της η κυβερνητικής πολιτικής.

Την Πέμπτη αναμένεται να εξειδικευθούν τα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας, για το δημογραφικό, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Στην συνέντευξη τύπου αναμένεται να συμμετέχουν οι Σ. Ζαχαράκη, Ν. Κεραμέως, Κ. Πιερρακάκης, Α. Γεωργιαδης και Θ. Πετραλιάς.

Την προσεχή Παρασκευή η Σ. Ζαχαράκη και ο Ν. Παπαθανάσης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα για για την αντιμετώπιση του στεγαστικού, ενώ για την επόμενη Δευτέρα προγραμματίζεται εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό από τους Κ. Χατζηδάκη, Ν. Παπαθανάση, Κ. Τσιάρα, Τ. Θεοδωρικάκο και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ταυτόχρονα, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης θα βρίσκονται και τα μέλη της κυβέρνησης, όπως έγινε σαφές ήδη από χθες με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις όχι μόνο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, αλλά και πολλών υπουργών. Μεταξύ αυτών και οι υπουργοί Επικρατείας, Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, με τον τελευταίο να υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι σε μια διαδικασία αλλαγής που πρέπει να συμβεί ως το τέλος του 2027.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εκμεταλλευτεί και το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση για να ενισχύσει το αφήγημα του μοναδικού αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος, δείχνοντας πως την ώρα που η αντιπολίτευση είναι βυθισμένη στην εσωστρέφεια, η ίδια είναι αφοσιωμένη στο κυβερνητικό έργο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.
Η δήλωση του κ. Βορίδη ότι το σύνολο της προσδοκίας της κοινωνίας βρίσκεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, είναι ενδεικτική.

Το επικοινωνιακό κυβερνητικό μπαράζ δρομολογείται φυσικά με το βλέμμα και στις επόμενες δημοσκοπήσεις στις οποίες θα μετρηθεί και το αποτύπωμα που θα έχουν στην κοινωνία οι εξαγγελίες και ο οδικός χάρτης 1000 ημερών που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, καθιστώντας σαφές πως η κυβερνητική πολιτική δεν θα αλλάξει- παρά την αποδοκιμασία των ευρωεκλογών - διότι είναι ωφέλιμη για τους πολίτες και αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα φανεί ως το 2027 που θα κριθεί στο σύνολό της.

Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί σε μία μικρή έστω ένδειξη δημοσκοπικής ανάκαμψης για το κυβερνών κόμμα, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για να επιχειρηθεί μία αναστροφή του κλίματος το οποίο παραμένει βαρύ στην κοινωνία για το κυβερνών κόμμα που στις δημοσκοπήσεις μέχρι την ΔΕΘ εμφανιζόταν με μικρή υποχώρηση ακόμη και από το 28% των ευρωεκλογών.