Πολιτική

Βουλή: Άγρια κόντρα Φλωρίδη – Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη

Βουλή: Άγρια κόντρα Φλωρίδη – Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη
Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδη με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη δικαστική διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο «για κραυγαλέες παρεμβάσεις και πιέσεις της κυβέρνησης στον ανακριτή, με επιδίωξη άλλη μία συγκάλυψη», αναφορά κάτι που πυροδότησε την έκρηξη του υπουργού Δικαιοσύνης, που κατηγόρησε με τη σειρά του την πρόεδρο της Πλεύσης ότι «δεν έχει κανένα πόνο για τα θύματα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση».

Ο κ. Φλωρίδης, στάθηκε στην πρόταση της κ. Κωνσταντιπούλου να διεξαχθεί στην Αθήνα η δίκη για την τραγωδία, λέγοντας με ειρωνική διάθεση πως «ως ανώτατος συντακτικός νομοθέτης και ως ανώτατος Συνταγματικός δικαστής της χώρας, αυτό που θέλει η κ.Κωνσταντοπούλου είναι να έρθει η δίκη στην Αθήνα για να παραπεμφθεί και ο πρωθυπουργός».

Τόνισε δε, πως «αγωνία της είναι να μην ξεκινήσει η δίκη και να πηγαίνει η ανάκριση πίσω» και επέμεινε πως η δίκη θα διεξαχθεί στη Λάρισα καθώς αφενός είναι αίτημα των συγγενών των θυμάτων αφετέρου εκεί έχει διαμορφωθεί χώρος για να υποδεχθεί τους 250 δικηγόρους που θα παρίστανται στη δίκη.
Καταλήγοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως «το πότε θα ξεκινήσει η δίκη είναι θέμα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών και ουδενός άλλου».

Παίρνοντας τον λόγο ξανά η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε πως «και μόνο το γεγονός ότι ο υπουργός αρνείται να πει ότι έγινε έγκλημα στα Τέμπη, προδίδει ιδιοτέλεια», χαρακτηρίζοντας «οχετό» τα όσα είπε σε βάρος της ο υπουργός.

«Όταν έχω γράψει 21 χρόνια κοινωνικής δικηγορίας και είμαι γύρω στους ανθρώπους και τα θύματα, δεν μπορείτε σε εμένα να απευθύνετε αυτά τα πράγματα», σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.