Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Το «ναι σε όλα» στο Σύμφωνο Μετανάστευσης έχει συνέπειες

Κώστας Αρβανίτης: Το «ναι σε όλα» στο Σύμφωνο Μετανάστευσης έχει συνέπειες
«Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέμει καθώς οι επαναπροωθήσεις έχουν και γερμανική σφραγίδα προς τις χώρες υποδοχής», τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με δήλωσή του ο Κώστας Αρβανίτης αντιπροέδρος της Left, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) παίρνε θέση για το προσφυγικό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Γερμανία.

Ειδικότερα όπως αναφέρει  «Στην Γερμανία η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σολτς υιοθετεί το αίτημα της ακραίας δεξιάς για αυστηρότερες πολιτικές στο προσφυγικό. Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέμει τώρα καθώς οι επαναπροωθήσεις έχουν και γερμανική σφραγίδα προς τις χώρες υποδοχής.

Είναι αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναινούν ώστε η χώρα μας να μετατραπεί σε Γκουαντάναμο της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά καταψήφισε το κατάπτυστο Σύμφωνο Μετανάστευσης, απαιτώντας υποχρεωτική αναλογική μετεγκατάσταση σε όλη την ΕΕ με όλα τα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Τότε, η ΝΔ, λόγω εκλογών, έκανε λαϊκίστικη μικροπολιτική και συμφώνησε και ψήφισε την εθελοντική μετεγκατάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και η κ. Βόζεμπεργκ οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό για την αποτυχημένη στρατηγική τους»

NETWORK