Πολιτική

Η εκδοχή της πλευράς Κασσελάκη για το τηλεφώνημα στην Κουμουνδούρου

Η εκδοχή της πλευράς Κασσελάκη για το τηλεφώνημα στην Κουμουνδούρου
Ο διάλογος Κασσελάκη - Μαυροκεφαλίδη και το επίμαχο πληρεξούσιο.

Εναν διάλογο χωρίς αποτέλεσμα είχαν νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Οικονομικό Διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη ο οποίος όμως κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την πλευρά Κασσελάκη ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στην Ράνια Σβίγκου και επειδή δεν κατάφερε να την βρει ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε στο τηλέφωνο τον Οικονομικό Διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Ο Στ. Κασσελάκης τον ρώτησε τι γίνεται στην περίπτωση που διακινηθούν έγγραφα και συγκεκριμένα ποιος έχει την αστική και ποινική ευθύνη, με τον Χρ. Μαυροκεφαλίδη να του απαντά: «Εσείς, μέχρι το έκτακτο συνέδριο» με τον ίδιο να συμπληρώνει «εκτός και αν υπογράψεις ένα πληρεξούσιο…».

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ότι «δεν μπορώ να υπογράψω πληρεξούσιο για πράξεις που δεν θα γνωρίζω. Δεν μπορώ να το κάνω» και εκεί τελείωσε η συζήτηση.

Πάντως, στελέχη της πολιτικής γραμματείας αμφισβητούν την διαρροή ου περιβάλλοντος Κασσελάκη και μάλιστα για δύο λόγους.

Πρώτον, αναφέρουν υπεύθυνος έναντι του νόμου είναι ο Μαυροκεφαλίδης με πληρεξούσιο της Πολιτικής Γραμματείας ως πολιτικός προϊστάμενος του κόμματος.

Επίσης, θεωρούν ότι ουδέποτε ειπώθηκε αυτό από τον κύριο Μαυροκεφαλίδη.

Διαψεύδη ο Μαυροκεφαλίδης

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαυροκεφαλίδης διαψεύδει ότι ανέφερε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι πρέπει να κάνει πληρεξούσιο. Αντίθετα ανέφερε στα μέλη της ΠΓ ότι του εξήγησε ότι πληρεξούσιος είναι ο ίδιος. 

Τι προβλέπει το καταστατικό

diarroi_kassel_8b1d5.jpeg