Παιδεία

Lockers για κινητά στα σχολεία με «ελευθερία απόφασης» στους συλλόγους - Συζητήσεις για νέες πανελλήνιες

Lockers για κινητά στα σχολεία με «ελευθερία απόφασης» στους συλλόγους - Συζητήσεις για νέες πανελλήνιες
Για τα σχολεία και την χρήση κινητών και για τις πανελλήνιες μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στο Talk Radio

Αναφερόμενος στο εθισμό των παιδιών στα κινητά τόνισε πως «δεν μπορεί να γίνει ανεκτός».

«Η σύσταση για απαγόρευση χρήσης κινητών στα σχολεία υπήρχε αλλά κανείς δεν την είχε εφαρμόσει. Εμείς πάμε να την εφαρμόσουμε με τη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών» τόνισε ενώ πρόσθεσε «Κάνω έκκληση να κάνουμε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση για το κινητό στην τσάντα.»

«Δεύτερη γραμμή άμυνας τα locker στα σχολεία. Θέλω να δώσω μεγαλύτερη αυτονομία σε συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών αν θέλουν να το εφαρμόσουν. Ας αντιληφθούμε επί της αρχής ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα που δεν περιορίζεται μόνο στο τι γίνεται στο σχολείο. Φοβάμαι ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι υπερβολικά εξαρτημένοι από τις πλατφόρμες στα κινητά».

«Θέλω να παίξω ρόλο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στο θέμα αυτό γιατί βλέπω τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων».

«Είμαστε υπερβολικά αυστηροί στο τι κάνουν τα παιδιά έξω και υπερβολικά χαλαροί στο τι κάνουν στον ψηφιακό κόσμο όπου ο έλεγχος είναι πιο δύσκολος».

«Έχουμε ελάχιστα κενά και η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων αφορά ελάχιστα τμήματα. Το κάναμε γιατί έχουμε ιδιαιτερότητες ως χώρα πχ νησιοτικότητα»

«Πρόκληση για μένα να διδάσκονται τα παιδιά και για τον ρόλο του ως πολίτες, την προστασία του περιβάλλοντος, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση».

Κατάργηση Πανελληνίων

Για το ψηφιακό φροντιστήριο ο πρωθυπουργός είπε: «Ο τρόπος με τον οποίο τα παιδία μπαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι θέαμα μεγάλης συζήτησης. Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητο και αξιόπιστο σύστημα αλλά το Λύκειο έχει μετατραπεί σε μηχανισμό προετοιμασίας εισόδου στην ανώτατη εκπαίδευση με πρόσθετη ενίσχυση εκτός σχολείου».

«Κάνουμε συζητήσεις για να αποδεσμεύσουμε το απολυτήριο λυκείου από την είσοδο στα ΑΕΙ. Αλλά ένας τρόπος πανελληνίων πιστεύω ότι πάντα θα χρειάζεται» ενώ σημείωσε «Στόχος το ψηφιακό φροντιστήριο να γίνει ισάξιο των ιδιωτικών φροντιστηρίων».

NETWORK