Πολιτική

Η προειδοποίηση της Νέας Αριστεράς για την υπόθεση του θανάτου του μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Η προειδοποίηση της Νέας Αριστεράς για την υπόθεση του θανάτου του μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
«Απόλυτη ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αληθινά αίτια του θανάτου του» αναφέρει μεταξύ άλλων η Νέα Αριστερά.

Να μην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα προειδοποιεί η Νέα Αριστερά τις αρχές αναφερόμενο στο νέο περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός μετανάστη μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Την υπόθεση έφερε στο φως το documentο.gr. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με το δημοσίευμα το θύμα τις τελευταίες ημέρες της ζωής του έζησε σε μια δυστοπική πραγματικότητα: θεωρούνταν αγνοούμενος από τους δικούς του, αστυνομικοί φέρονται να τον περιέφεραν από τμήμα σε τμήμα και η σωρός του ήταν γεμάτη μώλωπες, ενώ η αστυνομία αναφέρει - τι έκπληξη! - ότι ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια. Για τις αστυνομικές αρχές δε, ήταν άστεγος, κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια απολύτως ψευδές».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αληθινά αίτια του θανάτου του. Ως Νέα Αριστερά θα παρακολουθούμε την υπόθεση στενά και τονίζουμε να μην διανοηθούν και αυτή τη φορά, όπως στην περίπτωση του Κώστα Μανιουδάκη, να προσπαθήσουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα».