Πολιτική

Νάντια Γιαννακοπούλου: Θα ξεπεράσουμε τις 300.000, θα προσέλθουν και ψηφοφόροι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου: Θα ξεπεράσουμε τις 300.000, θα προσέλθουν και ψηφοφόροι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
«Συνυποψήφιοί μου στέκονται ελάχιστα στον Ν. Ανδρουλάκη και αυτό μου φαίνεται και λίγο περίεργο, αφού ο Πρόεδρος απολογείται αφού αυτός διοικούσε το κόμμα, όπως μου φαίνεται περίεργο, να μην αντιδρούν σε κατηγορίες για βαρόνους, χειραγωγήσιμους, για υποψήφιους που δεν κάνουν καμπάνια αλλά βόλτα στην χώρα», δηλώνει στο Dnews η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η συνοχή του ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να κινδυνεύσει μετά την εκλογή ηγεσίας, η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 300.000 και θα προσέλθουν στις κάλπες ψηφοφόροι και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό εναντίον του Ν. Ανδρουλάκη, ενώ της φαίνεται περίεργο ότι τον αφήνουν εκτός κριτικής συνυποψήφιοί της.

Γιατί να ψηφίσει ένας/μια ψηφοφόρος εσάς και όχι κάποιον/α από τους συνυποψηφίους σας; Ποιο είναι το ιδιαίτερο στίγμα της δικής σας υποψηφιότητας;

Ας επισημάνουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες και δεν γίνονται επειδή το αποφάσισε απλά ο νυν Πρόεδρος. Αποτέλεσε την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην συνεδρίαση μετά τις Ευρωεκλογές. Δεν αποτελούν επίσης προϊόν ούτε κάποιας φιλοδοξίας στελεχών, ούτε επειδή κάποιοι κάτι είχαν με τον Ν. Ανδρουλάκη και σκέφτηκαν να τον αλλάξουν. Το τονίζω γιατί εμφανίζεται κάπως έτσι συχνά από κάποιους. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ριζικά για να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει την κοινωνία. Να αποκαταστήσει την θεσμική δημοκρατική λειτουργία του. Να εμφανιστεί ως δύναμη με κυβερνητικά χαρακτηριστικά, με θέσεις καθαρές χωρίς ετεροκαθορισμούς και σαφή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα ορμή, να βρεθεί κοντά στην κοινωνία, να αυξήσει την παρεμβατικότητά του σε όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες. Πιστεύω ότι διαθέτω τα χαρακτηριστικά για να υπηρετήσω αυτούς τους στόχους. Διαθέτω ορμή, ενωτική διάθεση, καθαρό λόγο είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί μου, σαφή πολιτικό προσανατολισμό και την βούληση να σαρώσω μαζί με όλα τα στελέχη όλη την Ελλάδα για να μεταφέρω το μήνυμα μιας νέας πορείας.

Στο debate φάνηκε ότι συνεννοείστε πιο εύκολα με τον Χ. Δούκα παρά με τον Ν. Ανδρουλάκη. Ισχύει;

Δεν νομίζω ότι φάνηκε κάτι τέτοιο. Μιλάω πάντα πολιτικά. Στον κ. Ν. Ανδρουλάκη άσκησα κριτική γιατί αυτός ήταν τα τελευταία χρόνια και είναι ακόμα ο Πρόεδρός μας. Οφείλει ολοκληρωμένες εξηγήσεις για το προβληματικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών όπου Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν 1.350.00 ψήφους και χάσαμε και εμείς 110.000, μη κατορθώνοντας να βγούμε δεύτεροι. Στον κ. Δούκα απηύθυνα ερώτηση για την ξεπερασμένη θέση του κατά την γνώμη μου για τα μη Κρατικά μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια. Στο ΠΑΣΟΚ, στο ζωντανό και εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ που θέλω, όλοι μιλάμε με όλους, αλλά και κάνουμε κριτική γιατί θέλουμε να προχωράμε μπροστά.

Εχετε επικριθεί για εμπάθεια προς τον Ν. Ανδρουλάκη. Μήπως υπερβάλλετε κάποιες φορές στην ένταση της κριτικής σας προς το πρόσωπό του;

Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω απολύτως τίποτα προσωπικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Είμαστε στην ίδια γενιά στελεχών που παλέψαμε μαζί να κρατήσουμε όρθιο το ΠΑΣΟΚ από την περίοδο που δεν ήταν Πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Ξέρετε πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί μια λάθος εικόνα. Αν ήσασταν μπροστά στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ακούγατε την οξύτατη κριτική ακόμα και από ιστορικά στελέχη τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για την ελλειμματική θεσμική λειτουργία των οργάνων, μάλλον θα με εκλαμβάνατε ως μετριοπαθή φωνή. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Συνυποψήφιοί μου στέκονται ελάχιστα στον Ν. Ανδρουλάκη και αυτό μου φαίνεται και λίγο περίεργο, αφού ο Πρόεδρος απολογείται αφού αυτός διοικούσε το κόμμα, όπως μου φαίνεται περίεργο, να μην αντιδρούν σε κατηγορίες για βαρόνους, χειραγωγήσιμους, για υποψήφιους που δεν κάνουν καμπάνια αλλά βόλτα στην χώρα ή ότι δεν δουλέψαμε στις Ευρωεκλογές και γι αυτό αποτύχαμε. Έχω μάθει να λέω την αλήθεια, να κάνω κριτική σε ότι νομίζω ότι κάνει ζημιά και αυτό που μετράει δεν είναι το ύφος ή η ένταση, αλλά αν στέκει η κριτική ή όχι.

6317615_e5a16.jpg

Πάνω ή κάτω από τις 270.000 των εσωκομματικών εκλογών 2021 θα είναι η συμμετοχή την Κυριακή;

Υπάρχει μια έκρηξη προσδοκιών αυτή την περίοδο από το ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες που πιστεύουν ότι δεν πάει άλλο με μια κυβέρνηση σε φθορά και ταυτόχρονα βλέπουν την διαλυτική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέπουν. Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 300.000 και αυτό θα είναι το πιο μεγάλο κέρδος και το μήνυμα μιας νέας δυναμικής πορείας.

Θα προσέλθουν στις κάλπες και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων τα τελευταία χρόνια;

Πιστεύω ναι και ότι η συμμετοχή τους θα είναι μαζική. Ξέρετε καλά την περιπέτεια που περάσαμε. Άλλοι στη ζάλη της χρεοκοπίας πίστεψαν τον απίστευτα λαϊκίστικο, διχαστικό λόγο του Α. Τσίπρα και όδευσαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί είδαν στον Κ. Μητσοτάκη ένα μεταρρυθμιστή και ψήφισαν Ν.Δ. Πιστεύω ότι μεγάλο τμήμα αυτών των πολιτών είναι απογοητευμένο και ότι ένα πρώτο βήμα προσέγγισης είναι η απόφαση να έρθουν να ψηφίσουν.

Υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει η συνοχή του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή ηγεσίας;

Μην απαντήσω με πολλά λόγια. Νομίζω καμία απολύτως.