Πολιτική

«Κραυγή αγωνίας» Χαρίτση για τη Μέση Ανατολή: «Η σύμπλευση με το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στη χώρα μας»

«Κραυγή αγωνίας» Χαρίτση για τη Μέση Ανατολή: «Η σύμπλευση με το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στη χώρα μας»
«Η ανεξέλεγκτη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή ανοίγει την πόρτα της αβύσσου», τόνισε χαρακτηριστικά στη Βουλή, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, χτυπώντας καμπανάκι για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι τελευταίες εξελίξεις και στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι «φέρεται σαν εγκληματίας πολέμου», τάχθηκε υπέρ του εμπάργκο όπλων στην περιοχή ενώ προειδοποίησε πως «η σύμπλευση της ελληνικής κυβέρνησης με την εγκληματική κυβέρνηση του Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα στη δική μας χώρα».

«Βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο, ο πόλεμος έχει φτάσει στην πόρτα μας και οι συνέπειες για τη χώρα μας θα είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με άλλες χώρες τόσο στην οικονομία όσο και στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια», σημείωσε εν συνεχεία και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για πλήρη κατάπαυση του πυρός.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε από το βήμα της Ολομέλειας, και στα περιστατικά εφηβικής βίας, υπογραμμίζοντας ότι «η λύση είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή και η αυστηροποίηση των ποινών όπως λέει η Ν.Δ. για να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο».