Πολιτική

Ο Πέτρος Παππάς βλέπει... διαστρέβλωση των δηλώσεών του για τον στρατιώτη

Ο Πέτρος Παππάς βλέπει... διαστρέβλωση των δηλώσεών του για τον στρατιώτη Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Δεν τον πείραξε η στολή, αλλά οι δηλώσεις του στρατιώτη, διευκρινίζει σήμερα ο Πέτρος Παππάς, που εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαστρέβλωση δηλώσεων» και «δολοφονία χαρακτήρα» βλέπει ο Πέτρος Παππάς στο «άδειασμα» του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του, με αφορμή τη δήλωσή του για τον στρατιώτη που εμφανίστηκε σε αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚΕ, φορώντας τη στολή του.

«Προσπάθησαν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα πλαίσιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες, διαστρέβλωσης δηλώσεων, δολοφονίας χαρακτήρων, να πούνε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα εγώ», τόνισε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά στην Ολγα Γεροβασίλη και τον Χρήστο Σπίρτζη, που «προσπάθησαν ακραία να διαστρεβλώσουν αυτό που είπα».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο Πέτρος Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, μιλώντας εξ ονόματος του στρατού(...) Ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Τελεία».

Σήμερα, ωστόσο, υποστήριξε ότι έκανε «κριτική στο περιεχόμενο των δηλώσεων του εν λόγω στρατιώτη», ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να... αντιστρέψει το ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα γινόταν αν κάποιος στρατιωτικός συμμετείχε σε μία πορεία εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών;».

Αναλυτικά η αρχική τοποθέτηση του Π. Παππά που προκάλεσε την οργή στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του, την πεποίθησή του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος που ενδεχομένως ανήκει αλλά από κει και πέρα ο στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες. Δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, μιλώντας εξ ονόματος του στρατού. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση. Ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Τελεία. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο. Στον στρατό υπάρχει ιεραρχία, ο στρατός διασφαλίζει την ακεραιότητα της χώρας μας. Δεν νοείται να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτκοποίηση σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί τη θητεία του. Είναι αδιανόητο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη πειθαρχική ποινή»,