Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης απαντά στον Δούκα για το debate: Δεν βοηθούν αυτοί οι λεονταρισμοί

Ο Ανδρουλάκης απαντά στον Δούκα για το debate: Δεν βοηθούν αυτοί οι λεονταρισμοί Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία μπρα ντε φερ», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχετε δει παγκοσμίως να γίνεται debate Σάββατο;», διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στο ερώτημα γιατί ναυάγησε η τηλεμαχία του με τον Χάρη Δούκα, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα σήμερα, η ματαίωση της τηλεμαχίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χάρη Δούκα, ο οποίος κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο, ενώ τόνισε ότι η πρότασή του ήταν «debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα».

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Σήμερα κ. Δούκας είχε δημοτικό συμβούλιο, την Παρασκευή έχω την κεντρική ομιλία μου στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν έκανα ομιλία την πρώτη Κυριακή. Δεν μπορώ να ακυρώσω αυτή την ομιλία, να την αναβάλω, δεν υπάρχουν ημέρες. Αύριο έχει τον αγώνα της εθνικής», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Το θέμα ήταν να κάνουμε ένα debate που να έχει ανάλογη επιτυχία με το προηγούμενο. Έχετε δει παγκοσμίως να γίνεται debate Σάββατο ή Κυριακή πρωί, όπως άκουσα τώρα με έναν τρόπο σκωπτικό που περιφρονεί την προσπάθεια που κάνουμε;», συνέχισε.

«Αυτοί οι λεονταρισμοί δεν βοηθούν. Έγινε μια σοβαρή προσπάθεια. Πετύχαμε όλοι μαζί να γίνει ένα debate αξιόπιστο, προγραμματικό, που το είδαν περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Το να χρησιμοποιούμε όλη αυτή την ιστορία, παρότι ξέρουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, για να κάνουμε ένα μπρα ντε φερ... εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω κάνει 6 debate στην πολιτική πορεία μου. Δεν αρνούμαι ποτέ τον διάλογο, αλλά πρέπει να βλέπουμε και το σύνολο», συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε επίσης αν σχεδιάζει να προτείνει ρόλους στον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, σε περίπτωση επανεκλογής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας. Και τους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι και έφεραν σημαντικά αποτελέσματα και έκαναν εκστρατείες πολιτικής ουσίας, αλλά και ανθρώπους που δεν ήταν υποψήφιοι, αλλά είναι σημαντικοί και πάρα πολύ χρήσιμοι στην προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε», απάντησε.

Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το επιχείρημα του Χάρη Δούκα ότι το 70% είναι υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: Την πρώτη Κυριακή ψήφισαν έναν από τους 6, τη δεύτερη ψηφίζουν έναν εκ των δύο υποψηφίων. Άρα οι μαθηματικές αναλύσεις που δεν παράγουν αποτέλεσμα, διότι αιωρούνται από την πραγματικότητα, νομίζω ότι δεν βοηθούν. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το 80% είπε στον κ. Δούκα να καθίσει στον δήμο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα».

{https://www.youtube.com/watch?v=PatfiByf2Vs}