Πολιτική

Επιστολή σε Κασσελάκη να αποσύρει τα εξώδικα θα στείλει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή σε Κασσελάκη να αποσύρει τα εξώδικα θα στείλει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: INTIME/ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην απόφαση να σταλεί επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη, με την οποία θα του γίνεται έκκληση να πάρει πίσω τα εξώδικα που απέστειλε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε πριν από λίγο η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η επιστολή θα σταλεί άμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη, ενδεχομένως ακόμη και αύριο το απόγευμα και θα του επισημαίνει ότι η αποστολή εξώδικων δεν συνάδει με τη λογική λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και το πνεύμα της Αριστεράς.

Θα ζητήσουν συνάντηση με Κασσελάκη

Επιπλέον, θα επιδιωχθεί συνάντηση των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας με τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, με το όργανο να επιχειρεί να λειτουργήσει ως «ομάδα κατευνασμού».

Στο αρχείο η προσφυγή Μουμουλίδη εναντίον Κασσελάκη

Επίσης η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να βάλει στο αρχείο το αίτημα του Θέμη Μουμουλίδη για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς να το παραπέμψει σε τριμελή υποεπιτροπή εξέτασης, όπως γίνεται συνήθως, με ψήφους 8-6.

Ακόμη δεν έχει εξεταστεί καταγγελία για τα εξώδικα

Ωστόσο, τονίζεται ότι η εξέταση του φακέλου Μουμουλίδη δεν περιλάμβανε το θέμα του εξωδίκου. Αντιθέτως, αν γίνει νέο αίτημα το επόμενο διάστημα, στην εξέταση είναι πιθανόν να περιλαμβάνεται και το θέμα του εξωδίκου.

Δεν υπάρχει καταγγελία εναντίον Αντώναρου

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν εξέτασε τις πρόσφατες δηλώσεις Αντώναρου εναντίον της Ράνιας Σβίγκου και λίγο παλαιότερες περί χουντικών νοοτροπιών, καθώς δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα.