Πολιτική

Στράτος Σιμόπουλος: «Τιμούμε τον Μεταξά» - Αντιδράσεις για τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ

Στράτος Σιμόπουλος: «Τιμούμε τον Μεταξά» - Αντιδράσεις για τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
«Εμείς πιστεύουμε στο “όχι” του Μεταξά», δήλωσε ο Σιμόπουλος.

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση που έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος, στην οποία ανέφερε «τιμούμε τον Μεταξά».

Ο Στράτος Σιμόπουλος ήταν σε πάνελ με τον Νάσο Ηλιόπουλο και κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς σχολίασε την απουσία της ΝΔ από την εκδήλωση της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί.

Απαντώντας του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων ανέφερε «εμείς πιστεύουμε στο “όχι” του Μεταξά». Λίγο μετά, δήλωσε «τιμούμε τον Μεταξά».

Ο διάλογος σε εκπομπή του Attica TV:

Ηλιόπουλος: «Καταλαβαίνω ότι ως παράταξη δεν τα πάτε καλά με τη Δημοκρατία. Εδώ, προχθές γιορτάσαμε τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και δεν στείλατε έναν βουλευτή και έναν υπουργό. Ογδόντα χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί».

Σιμόπουλος: «Εμείς πιστεύουμε στο “όχι” του Μεταξά»

Ηλιόπουλος: «Τώρα αυτό το λέτε σοβαρά ή κάνετε πλάκα;»

Σιμόπουλος: «Πιστεύουμε στο “όχι” του Μεταξά. Αυτή ήταν η πολύ μεγάλη κίνηση που έκανε ο ελληνικός λαός διά του Μεταξά».

Ηλιόπουλος: «Και η απελευθέρωση από τους ναζί τι ήταν; Ατύχημα;»

Σιμόπουλος: «Σημαντικό, σημαντικό. Δεν είπα ότι ήταν ατύχημα».

Στη συνέχεια, ο Στράτος Σιμόπουλος ρωτήθηκε αν είναι στη λογική της παλιότερης δήλωσης του Νίκου Δένδια «δεν χαρίζουμε τον Μεταξά στην ακροδεξιά» και απάντησε «προφανώς».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας: «Εγώ ένα ξέρω. To “όχι” το είπε ο Μεταξάς. Τιμούμε τον Μεταξά, τιμούμε αυτούς που κατέβασαν τη ναζιστική σημαία. Μα θα ντραπώ; θα ντραπώ;».

Νέα Αριστερά: «Αυτό είναι το ιστορικό DNA της δεξιάς στην Ελλάδα»

«Δεν προκαλεί εντύπωση η εξύμνηση του φασίστα δικτάτορα και η απαξίωση της αντιφασιστικής αντίστασης και της μεγάλης νίκης του λαού. Όπως είχε δηλώσει και ο κ. Δένδιας παλαιότερα, η ΝΔ δεν θα χαρίσει τον Μεταξά στην ακροδεξιά», σχολίασε η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα λεγόμενα του Στράτου Σιμόπουλου.

«Δεν έχει νόημα να ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί. Έτσι κι αλλιώς η παράταξη του κ. Μητσοτάκη πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση του πιο σκληρού ιστορικού αναθεωρητισμού και στο ξέπλυμα της ακροδεξιάς. Αυτό είναι το ιστορικό DNA της δεξιάς στην Ελλάδα», επεσήμανε ακόμα και κατέληξε:

«Αναμένουμε τον επόμενο που θα εξυμνήσει ενδεχομένως τους δωσίλογους ως πατριώτες και τους μαυραγορίτες ως καινοτόμους επιχειρηματίες της εποχής».