Πολιτική

Κασσελάκης: Δημοψήφισμα για να ακυρώσουμε τις αποφάσεις τους αν δεν κάνουν Συνέδριο

Κασσελάκης: Δημοψήφισμα για να ακυρώσουμε τις αποφάσεις τους αν δεν κάνουν Συνέδριο Φωτογραφία: Eurokinissi
Για να προχωρήσει η διενέργεια δημοψηφίσματος απαιτείται να συγκεντρωθεί το 15% των μελών του κόμματος, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 150.000-200.000.

Σε προαναγγελία ότι θα επιχειρήσει μέσω δημοψηφίσματος να ακυρώσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αν δεν γίνει το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος, προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ από την Έδεσσα, όπου βρίσκεται σε περιοδεία, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εάν λοιπόν συμβαδίσετε με αυτό το όραμα και βαδίσετε μαζί μου βήμα βήμα προς το Συνέδριο και αν δεν το κάνουν, προς το δημοψήφισμα για να ακυρώσουμε τις αποφάσεις τους, θα είμαι εδώ πάντα για εσάς, πάντα με τη δέσμευση ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ».

Μάλιστα, το σχετικό βίντεο με το απόσπασμα της ομιλίας του από συνεστίαση υποστηρικτών του διανεμήθηκε το πρωί του Σαββάτου από το Γραφείο Τύπου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη διάθεση του να θέσει το ζήτημα του δημοψηφίσματος πιο επιτακτικά στην ατζέντα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στο Star είχε μιλήσει για δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν στο καταστατικό και επιτρέπουν στα μέλη του κόμματος να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, χωρίς ωστόσο να μιλήσει ξεκάθαρα για δημοψήφισμα. Για να προχωρήσει η διενέργεια δημοψηφίσματος, απαιτείται να συγκεντρωθεί το 15% των μελών του κόμματος, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 150.000-200.000. Επίσης, για να είναι έγκυρο απαιτείται συμμετοχή του 50% των μελών.

Αναλυτικά όσα είπε χθες στην Έδεσσα ο Στέφανος Κασσελάκης:

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό το οποίο γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Δεν αξίζει στην ιστορία αυτού του κόμματος. Δεν αξίζει σε εσάς που έχετε λιώσει σόλες, που έχετε πληρώσει τις βενζίνες σας και έχετε βάλει τόσο κόπο και ιδρώτα και χρήμα για το καλό αυτού του κόμματος και βλέπετε να σας κουνάνε το δάχτυλο μερικοί που πληρώνονται από το κόμμα. Και αυτό αμέσως πριν αλλάξει το καταστατικό για να μπορείτε να έχετε δύναμη και φωνή μέσα στο κόμμα, από κάτω μέχρι επάνω. Ποιός άλλος πρόεδρος κόμματος λέει; «Δεν αποφασίζω για εσάς για το ψηφοδέλτιο σας εδώ. Εσείς το αποφασίζετε μόνοι σας».

(...)

Το πρώτο βήμα είναι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα κόμμα, το οποίο θα είναι το πιο ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία με τη σωστή φιλοσοφία, δηλαδή να θέλει να βάλει τη συμμετοχική δημοκρατία στο πολίτευμα στην πράξη και μετά να μπορούμε να επικεντρωθούμε στη ποιότητα ζωής μέσω του κοινωνικού συνόλου και στο περιβάλλον. Ένα τέτοιο κόμμα το οποίο θα εκφράζει αυτά τα δύο και αφουγκράζεται τη βάση του, θα γίνει κυβέρνηση. Γιατί ο λαός βλέπει ακούει παρατηρεί και βλέπει όταν κάποιο κόμμα αλλάζει και ανταποκρίνεται. Εάν λοιπόν συμβαδίσετε με αυτό το όραμα και βαδίσετε μαζί μου βήμα βήμα προς το Συνέδριο και αν δεν το κάνουν, προς το δημοψήφισμα για να ακυρώσουμε τις αποφάσεις τους, θα είμαι εδώ πάντα για εσάς, πάντα με τη δέσμευση ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ.