Πολιτική

Σφοδρή διάψευση Κασσελάκη για εξαΰλωση ΣΥΡΙΖΑ και νέο κόμμα

Σφοδρή διάψευση Κασσελάκη για εξαΰλωση ΣΥΡΙΖΑ και νέο κόμμα Φωτογραφία: Eurokinissi
Τι φέρεται να είπε ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη έφερε σημερινό δημοσίευμα στα «Νέα του Σαββατοκύριακου» και στη στήλη του «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου.

Με επικοινωνία τους με το Dnews στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη προχωρούν σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος των «Νέων». «Διαψεύδουμε πλήρως, οριζοντίως και καθέτως. Δεν ειπώθηκαν ποτέ και πουθενά όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα των ''Νέων''», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εν λόγω πηγές.

Σε διαρροή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται: «Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιεύματων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το ΣαββατοΚυριακο, συμφωνα με τα οποία ο κ. Κασελακης θέλει να εξαΰλωσει το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1500m2 επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασελακη. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασελακης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κας και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει ''άλλωστε''».

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ:

Το νέο κόμμα και τα χρήματα

Ο έκπτωτος πρόεδρος Κασσελάκης μιλάει. Και μιλάει πολύ. Δηλαδή, πώς μιλάει; Βρίσκεται κάπου, του ανοίγουν κουβέντα, κάποιος τον ρωτάει κάτι, κι εκείνος χωρίς να φιλτράρει την ερώτηση, και πολύ περισσότερο χωρίς να εξετάζει ποιος είναι αυτός που τον ρωτάει, και γιατί ενδεχομένως του υποβάλλει τη συγκεκριμένη ερώτηση, απαντάει. Και απαντάει χειμαρρωδώς – αν μου επιτρέπεται η έκφραση.

Με ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα στο κεφάλι. Φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του προθέσεις από εδώ και πέρα. Σε μία τέτοια τελευταία μάζωξη, της εβδομάδας δηλαδή, μιλάει σε έναν αριθμό ανθρώπων που έχει γύρω του. Κάποιος τον ρωτάει «γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος αφού όπως λες έχεις τον κόσμο μαζί σου;», κι αρχίζει να απαντάει τις… κάλτσες του. Τα λέει, όλα! Με το νι και με το σίγμα! Και όταν λέμε όλα, εννοούμε, τα πάντα όλα. Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Οτι στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5%, δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν, και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου «ΣΥΡΙΖΑ». Ενός κόμματος δηλαδή, το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δεν θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Και τότε έπεσε, στην ομήγυρη, η κρίσιμη ερώτηση. Με τι λεφτά θα κάνεις το καινούργιο κόμμα; Χρειάζονται πολλά χρήματα. Μπορεί και 15 εκατομμύρια, παρατήρησε ο ερωτών. «Θα βρεθούν» απάντησε σιβυλλικά ο δικός μας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το «πού θα βρεθούν» τα χρήματα για να λειτουργήσει το καινούργιο του κόμμα…