Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν ωφελούν

Αλ. Τσίπρας: Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν ωφελούν Αλ. Τσίπρας: Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν ωφελούν
Αλ. Τσίπρας: Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν ωφελούν Για πιθανότητα αναβάθμισης των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας σε ένα νέο επίπεδο κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Tass ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

Χαρακτήρισε μάλιστα τις κυρώσεις κατά της Μόσχας ως "έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά" ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς την προηγούμενη κυβέρνηση για τον λόγο αυτό.

"Γνωρίζετε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα χτύπημα στις σχέσεις αυτές καθώς οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να αποτραπεί αυτή η χωρίς νόημα πολιτική των κυρώσεων εν μέσω των εντάσεων στην Ουκρανία", είπε.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε επιπρόσθετα στο πρακτορείο ότι ο οικονομικός πόλεμος είναι τακτική αδιεξόδου.

"Εγώ υποστηρίζω τη διπλωματία. Εκτιμώ ότι η τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ είναι σημαντικό επίτευγμα. Στηρίζω την άποψη ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει η ένταση με Ουκρανία", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας στην πρώτη του συμμετοχή στην Σύνοδο της ΕΕ στις 19-20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ζήτησε από τους πρωθυπουργούς και τους επικεφαλής των κρατών να του πουν πως φαντάζονται τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη.

    "Την βλέπετε με την Ρωσία στην αντίθετη πλευρά ή με την Ρωσία στη διαδικασία ενός διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης;", τους ρώτησε αλλά όπως είπε δεν έλαβε απάντηση. "Κατά την άποψή μου, η απάντηση είναι σαφής. Η νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την Ρωσία", διασαφήνισε.