Πολιτική

Αίτημα Τσίπρα στην Μέρκελ για έκτακτο Eurogroup

Αίτημα Τσίπρα στην Μέρκελ για έκτακτο Eurogroup Αίτημα Τσίπρα στην Μέρκελ για έκτακτο Eurogroup
Εκτακτο Eurogroup για να δοθεί άμεσα λύση θα ζητήσει από την Μέρκελ ο Τσίπρας Το μεταναστευτικό θα κυριαρχήσει στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ  ενώ αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της ελληνικής οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς .

Η συνάντηση αυτή, που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, πραγματοποιείται με αμοιβαία βούληση  και όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά, να γίνουν τα σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση, και να δοθεί γρήγορα η λύση

Η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα. Εκεί δεν αναμένονται πάντως εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα.

Τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup μέχρι το τέλος του μήνα, το ταχύτερο δυνατόν πάντως, θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ώστε να ληφθεί απόφαση για εκταμίευση της δόσης που θα δώσει τέλος στην κρίση ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Με αυτήν την πρόθεση προσέρχεται ο Πρωθυπουργός στην συνάντηση, η οποία θα προηγηθεί της συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές o κ. Τσίπρας θα εκθέσει στην καγκελάριο την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη διαπραγμάτευση, τα σημεία στα οποία είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά, το μείζον πρόβλημα της ρευστότητας και θα ζητήσει επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε οι διαπραγματεύσεις να φτάσουν σύντομα σε αποτέλεσμα και να υπάρξει εκταμίευση.

NETWORK