Πολιτική

Εκλογές 2015: Απόλυτη ισοπαλία καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse

Εκλογές 2015: Απόλυτη ισοπαλία καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse Εκλογές 2015: Απόλυτη ισοπαλία καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse
Εκλογές 2015: Απόλυτη ισοπαλία καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse Ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της ιστοσελίδας topontiki.gr.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ έπονται Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οριακά εντός Βουλής εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει 3%, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 35%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 27%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 51%, έναντι 37% της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες κρίνουν σε ποσοστό 52% πως μία ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα διαμόρφωνε ασταθή κυβέρνηση με σύντομη ημερομηνία λήξης, την ώρα που το 31% εκτιμά πως η κυβέρνηση που θα προέκυπτε θα ήταν σταθερή και με μακροχρόνιο ορίζοντα.