Πολιτική

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου αύριο βλέπει Ερντογάν

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου αύριο βλέπει Ερντογάν Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου αύριο βλέπει Ερντογάν
Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου αύριο βλέπει Ερντογάν Η προσφυγική κρίση θα κυριαρχήσει στη διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, στην Άγκυρα. Ο κ. Α. Τσίπρας θα μεταβεί την Τρίτη και την Τετάρτη, στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και θα ακολουθήσουν στις 14.00 κοινές δηλώσεις, ενώ την Τετάρτη το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να εμφανιστεί συναινετικός στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι και η γειτονική χώρα θα φανεί συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της, ανοίγοντας λιμάνια και αεροδρόμια για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η επίσκεψη γίνεται μετά από μία νέα τραγωδία με μετανάστες που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ακρωτήρι Αγ.Φωκά στην Κω, όταν λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 18 άτομα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 5 άνθρωποι και 7 να αγνοούνται.

Συγκεκριμένα σκάφος της Frontex εντόπισε την αναποδογυρισμένη λέμβο και ανθρώπους στη θάλασσα οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια. 'Αμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma.

Μέχρι στιγμής από το νέο ναυάγιο έχουν διασωθεί 7 άνθρωποι, ενώ στη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται.