Πολιτική

Στίγμα ρήξης με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό και απο τον Κουρουμπλή

Στίγμα ρήξης με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό και απο τον Κουρουμπλή Στίγμα ρήξης με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό και απο τον Κουρουμπλή
Στίγμα ρήξης με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό και απο τον Κουρουμπλή Η κυβέρνηση κάνει σοβαρή προσπάθεια για το ασφαλιστικό και έχει δεσμευτεί ότι δεν θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε τη σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ενώ τόνισε με έμφαση ότι οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης είναι απαραβίαστες.

«Πρέπει να καταλάβουν οι δανειστές ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα χρηματοδότηση», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ζει μια χώρα σε καθεστώς απειλών. Πρέπει να αλλάξει η αντίληψη αυτή, σημείωσε.

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά σχέδια για αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού νόμου είπε ότι δεν μπορεί αυτό να παρερμηνεύεται καθώς δεν είναι σωστό να κατατίθεται εκλογικός νόμος λίγο πριν τις εκλογές. Τα μίντια παραπληροφορούν την ελληνική κοινωνία, τόνισε ο υπουργός.