Πολιτική

Ν. Χουντής: Υπόλογη απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς η κυβέρνηση

Ν. Χουντής: Υπόλογη απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς η κυβέρνηση
Την κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής με αφορμή την υπερψήφιση από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της απόφαση για νέες αδασμολόγητες εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου, εκτιμώντας ότι η απόφαση αυτή θα είναι καταστροφική για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς.

Συγκεκριμένα κατηγορεί τον υπουργό για διγλωσσία, αφού όπως τονίζει ενώ αρχικά εναντιώθηκε καλώντας με επιστολή του στις 30/11/2015 τους ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν την εν λόγω πρόταση, εν τέλει όπως τονίζει την υπερψήφισε στο συμβούλιο Υπουργών.


Τέλος, καλεί την κυβέρνηση του «ναι, σε όλα» να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς πώς τους υπερασπίστηκε, ενώ παράλληλα την κατηγορεί για «υποκρισία και πολιτική απάτη», διότι όπως τονίζει «από τη μία καλεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν και την ίδια στιγμή, η ίδια σπεύδει να υπερψηφίσει».


Να θυμίσουμε ότι το Επιμελητήριο Λακωνίας απέστειλε χτες επιστολή σε όλους τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων εκφράζοντας την ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό των παραγωγών, κρούοντας των κώδωνα του κίνδυνου για περαιτέρω μείωση του αγροτικού εισοδήματος.