Υγεία

Κορονοϊός: Χαμόγελα για τα αποτελέσματα του κινέζικου εμβολίου με έναν αστερίσκο

PEXELS PEXELS
Η κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech Ltd ( SVA.O ) δήλωσε τη Δευτέρα ότι το υποψήφιo εμβόλιο της κατά του κορoνοϊού φαίνεται να είναι ασφαλές για τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια δοκιμή πρώιμης έως μέσης φάσης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανοσολογικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στους ηλικιωμένους από το εμβόλιο ήταν ελαφρώς ασθενέστερές σε σχέση με τις αντίστοιχες στους νεότερους ενήλικες.

Αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν για το εάν τα πειραματικά εμβόλια θα μπορούσαν να προστατεύσουν με ασφάλεια τους ηλικιωμένους, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά συνήθως λιγότερο έντονα στα εμβόλια, έναντι του ιού που έχει οδηγήσει σε περίπου 890.000 θανάτους παγκοσμίως.

Ο υποψήφιος της Sinovac CoronaVac δεν προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες σε συνδυασμένες δοκιμές Φάσης 1 και Φάσης 2 που ξεκίνησαν τον Μάιο, στις οποίες συμμετείχαν 421 συμμετέχοντες ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, δήλωσε στο Reuters ο Liu Peicheng, εκπρόσωπος Τύπου της Sinovac. Τα πλήρη αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευτεί και δεν διατέθηκαν στο Reuters.

Τέσσερα από τα οκτώ εμβόλια στον κόσμο που βρίσκονται στην τρίτη φάση των δοκιμών προέρχονται από την Κίνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου της Sinovac