Υγεία

Κορονοϊός: «Στην εντατική» η Κοζάνη, οι τρεις περιοχές που προβληματίζουν και τα πιθανά σενάρια

Κορονοϊός: «Στην εντατική» η Κοζάνη, οι τρεις περιοχές που προβληματίζουν και τα πιθανά σενάρια
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξετάζει αν θα συστήσει την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων στο σύνολο της Π.Ε. Κοζάνης ή σε αυτές τις 3 περιοχές. Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε αυστηρή καραντίνα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Στην Κοζάνη και τη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή έχει εστιάσει η συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, αν και το πιθανότερο είναι οι όποιες αποφάσεις για την τελική εισήγηση για την περιφέρεια να ληφθούν αύριο, τρείς είναι οι περιοχές που έχουν προκαλέσει και τη μεγαλύτερη ανησυχία, λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Η πόλη της Κοζάνης, η Πτολεμαΐδα, αλλά και τα Σιάτιστα είναι οι περιοχές που "φλέγονται". Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, η Περιφερειακή Ενότητα κατέγραψε σήμερα 47 νέα κρούσματα, με το μέσο όρο νέων διαγνώσεων τις τελευταίες 7 ημέρες να ανέρχεται στις 40,43, και να αντιστοιχούν 31,29 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ωστόσο, οι επιστήμονες της Επιτροπής εξετάζουν αν θα ήταν δόκιμο να εφαρμοστεί ένα σκληρό lockdown στο σύνολο της Π.Ε. Κοζάνης ή μόνο σε αυτές τις 3 περιοχές, όπως έγινε στις τρεις "κόκκινες" περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Διαβάστε αναλυτικά περισσότερα ΕΔΩ