Υγεία

Πρόεδρος Pfizer Ελλάς για έγκριση εμβολίου: «Ημέρα ορόσημο στον αγώνα έναντι της πανδημίας»

Πρόεδρος Pfizer Ελλάς για έγκριση εμβολίου: «Ημέρα ορόσημο στον αγώνα έναντι της πανδημίας»
Ο πρόεδρος της Pfizer Ελλάς, Ζαχαρίας Ραγκούσης, αναφέρθηκε στην «ημέρα ορόσημο» της χορήγησης άδειας κυκλοφορίας στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την σύσταση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας από πλευράς Ευρωπαϊκού Οργανισμούς Φαρμάκων (EMA) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παρασκεύασε η Pfizer σε συνεργασία με τον BioNTech.

Ως «ορόσημο» στον αγώνα έναντι της πανδημίας χαρακτήρισε την χορήγησης άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου υπό όρους, ο Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος & Διευθύνων Συμβούλος της Pfizer Ελλάς Α.Ε.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη δημιουργεί προϋποθέσεις για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. «Είναι μία εξέλιξη που δικαιώνει την πίστη μας στον άνθρωπο, στη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι στις 27 Δεκέμβρη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πρόσφατα ότι θα είναι από τους πρώτους που θα το κάνεις.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Προέδρου της Pfizer