Υγεία

Γιατί η άρση της πατέντας των εμβολίων μπορεί στην πράξη να είναι καταστροφική

Γιατί η άρση της πατέντας των εμβολίων μπορεί στην πράξη να είναι καταστροφική Φωτογραφία: INTIME
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων που δεν βλέπει με καλό μάτι την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων αναφέρθηκε στους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση που η απόφαση Μπάιντεν πραγματοποιηθεί. 

Υπενθυμόζεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφαση να υποστηρίζουν πλέον ξεκάθαρα και επίσημα τις προσπάθειες για την άρση των πατεντών σε ότι αφορά τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Αυτή η κίνηση προκάλεσε τον ενθουσιασμό του ΠΟΥ αλλά και την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA).

Ειδικότερα, η Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), Nathalie Moll, μιλώντας για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει μια πρόταση για άρση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια COVID-19, εξέφρασε τις έντονες ενστάσεις της.

Αρχικά, χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη και αναποτελεσματική» την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν που «θέτει σε κίνδυνο τη σκληρή πρόοδο στην καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας».

Γιατί η άρση της πατέντας μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική

NETWORK