Υγεία

Κορονοϊός: Οι αλλαγές που φέρνουν τα νέα μέτρα στα επισκεπτήρια νοσοκομείων και γηροκομείων

(Φωτ.: INTIME) (Φωτ.: INTIME)
Αλλαγές στα επισκεπτήρια νοσοκομείων και γηροκομείων φέρνουν τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, αυστηροποιούνται οι όροι επισκεπτηρίων στους οίκους φροντίδας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία, όπως σημειώνει το news4health.

Στο πλαίσιο του περιορισμούς της διασποράς του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα. Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από τις 3 Γενάρη μέχρι τις 16 Γενάρη με τη δυνατότητα επέκτασής τους.

Ένα από αυτά ήταν και η αυστηροποίηση των επισκεπτηρίων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων και στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί προηγούμενο PCR 48 ωρών.

Παράλληλα, στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηριοποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.

Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης τα εξής:

Έτσι από τις 3/1 μέχρι και τις 16 του Ιανουαρίου του 2022 ισχύουν τα εξής:

Είναι υποχρεωτική η μάσκα ΚΝ95, FFP2 ή διπλή (υφασμάτινη και χειρουργική μαζί) στα σουπερ μάρκετ, ΜΜΜ και στο προσωπικό της εστίαση. Σύσταση επίσης έκανε για την χρήση μάσκας υψηλής προστασίας όπου έχει κόσμο.

Έως τις 12 διασκέδαση στην εστίαση, με αποστάσεις - στα τραπέζια θα μπορούνε να κάθονται έως 6 άτομα - και παράλληλα θα υπάρξουν και μετρικές αποστάσεις. και τέλος στα...ορθάδικα. Η μουσική παραμένει για την ώρα αλλα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα κοπεί και η μουσική.

Στα γήπεδα μέχρι 1000 άτομα (περιορισμός έως και 10%) και αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρίες. Η τηλεργασία θα φτάνει το ποσοστό έως και του 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο, ωστόσο το ακριβές αυτό ποσοστό θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία.