Υγεία

Η σοκολάτα αυξάνει τελικά τα σπυράκια στο πρόσωπό σου; Μύθος ή πραγματικότητα

Η σοκολάτα αυξάνει τελικά τα σπυράκια στο πρόσωπό σου; Μύθος ή πραγματικότητα
Η κατανάλωση σοκολάτας δεν είναι υπεύθυνη για την ακμή, παρά τα όσα πιστεύει πολύς κόσμος.

Η ακμή είναι μια απίστευτα κοινή φλεγμονώδης δερματική πάθηση που επηρεάζει τους περισσότερους ανθρώπους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Είτε έχετε περιστασιακά σπυράκια είτε αντιμετωπίζετε μεγάλα ξεσπάσματα, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να εμφανιστούν αυτά τα κόκκινα (και μερικές φορές επώδυνα) εξογκώματα.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην ακμή, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών, της γενετικής, του περιβάλλοντος, των προϊόντων δέρματος, των φαρμάκων και ορισμένων παθήσεων υγείας. Αυτό που τρώτε μπορεί επίσης να παίξει κάποιο ρόλο.

Η καλύτερη θεραπεία για την ακμή εξαρτάται από διάφορους μεμονωμένους παράγοντες και μερικές φορές απαιτεί συνεργασία με έναν επαγγελματία υγείας, όπως έναν δερματολόγο. Ωστόσο, με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε πολλούς προτεινόμενους τρόπους για να προσπαθήσετε να θεραπεύσετε την ακμή σας — πολλοί από τους οποίους δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Αυτό το άρθρο αποδομεί το μύθο σχετικά με την κατανάλωση σοκολάτας και την ακμή.

Μύθος: Η σοκολάτα κάνει κακό στο δέρμα σας

Μπορείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης γιατί μάλλον δε χρειάζεται να σταματήσετε να τρώτε σοκολάτα για να αποφύγετε την ακμή. Η έρευνα για το εάν η σοκολάτα προκαλεί ή επιδεινώνει την ακμή είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αντικρουόμενη.

Μια μικρή μελέτη φοιτητών κολεγίου διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σοκολάτας είχε μεγαλύτερη συσχέτιση με την ακμή από την κατανάλωση ζελέ, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι η σοκολάτα προκαλεί ακμή.

Μία άλλη πολύ μικρή, παλαιότερη μελέτη μεταξύ 14 νεαρών ενηλίκων ανδρών που περιγράφονται ως «επιρρεπείς στην ακμή» διαπίστωσαν ότι η λήψη δισκίων κακάο συσχετίστηκε με ελαφρώς χειρότερη ακμή. Αλλά αυτή η μελέτη δεν διαθέτει αρκετά στοιχεία για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα γιατί άλλη έρευνα δεν έχει δείξει καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης είτε σοκολάτας είτε προϊόντων που περιέχουν κακάο και της εμφάνισης ακμής

Περισσότερα στο News4Health.gr.