Υγεία

Μαγιορκίνης στο Dnews: Μεγάλη η εξάπλωση της παραλλαγής «pirola» του κορονοιού

EUROKINISSI EUROKINISSI
Αυξημένη μεταδοτικότητα παρουσιάζει η παραλλαγή «pirola» του κορονοϊού, την ίδια στιγμή που τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν και στην Ελλάδα.

Αυξημένη μεταδοτικότητα παρουσιάζει η παραλλαγή «pirola» του  κορονοϊού, την ίδια στιγμή που τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν και στην Ελλάδα.

Όπως δηλώνει στο Dnews, o καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, «η παραλλαγή έχει απομονωθεί ήδη στην Ελλάδα και φαίνεται ότι είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες παραλλαγές. Έχει περισσότερες μεταλλάξεις από τις προηγούμενες».

Ο κ. Μαγιορκίνης, επεσήμανε ότι ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για την επικινδυνότητα της παραλλαγής, αλλά υπογράμμισε την «δυναμική που έχει η νέα μεταλλαγή και της επιτρέπει να εξαπλώνεται πιο γρήγορα». Και φέτος, αναφέρει ο καθηγητής επιδημιολογίας, θα πρέπει να τηρηθούν οι οδηγίες που δίνει η σχετική για τον κορονοϊό επιτροπή και που προβλέπουν εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον κ.Μαγιορκίνη, αυτή την εποχή υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του covid και για το λόγο αυτό βλέπουμε περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Για αυτό και λέμε ότι πρέπει οι ευάλωτες ομάδες να προσέχουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 - 17 Σεπτεμβρίου, 39 ακόμη ασθενείς με Covid έχασαν τη ζωή τους και έγιναν 733 νέες εισαγωγές, ενώ 25 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.521.