Υγεία

Η ιδανική ποσότητα νερού που σε βοηθά να χάσεις κιλά

Η ιδανική ποσότητα νερού που σε βοηθά να χάσεις κιλά Φωτογραφία: pexels
Όλοι αυτόματα συνδέουμε την απώλεια βάρους με τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή. Και σωστά κάνουμε, αφού το πάντρεμα αυτών των δύο είναι βασικός παράγοντας για να χάσουμε κιλά. Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας όπου είναι το νερό.

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας και την υγεία μας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, βοηθά στον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος, προλαμβάνει τις μολύνσεις, παρέχει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των οργάνων και του σώματος μας.

Είναι προφανές ότι το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Ωστόσο, το νερό παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές μας για απώλεια και διατήρηση βάρους.

Είναι αλήθεια ότι το νερό βοηθά στην απώλεια βάρους;

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως:

  • Το νερό είναι ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης
  • Μπορεί να βοηθήσει στο κάψιμο λίπους
  • Μπορεί να κάψει θερμίδες
  • Μπορεί να προωθήσει τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα νερού που βοηθά στο χάσιμο κιλών;

Ο βασικός κανόνας είναι ο εξής:

Η κατανάλωση 1.8 λίτρων την ημέρα είναι ο βασικός κανόνας για να διατηρήσεις το σύστημά σου σε μέγιστη απόδοση, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Αλλά η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις για να χάσεις βάρος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές σου ανάγκες.

Για παράδειγμα, εάν γυμνάζεσαι συχνά, θα χρειαστείς περισσότερο νερό για να διατηρήσεις την ενυδάτωσή σου και να αντιμετωπίσεις την απώλεια υγρών μέσω του ιδρώτα.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που θηλάζουν, καθώς απαιτείται επιπλέον υδατοκατανάλωση για την παραγωγή γάλακτος. Επομένως, ενώ δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση σχετικά με το πόσο νερό πρέπει να πίνεις, το ελάχιστο που προτείνεται για ενήλικες είναι περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Ωστόσο, οι ανάγκες για ενυδάτωση μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις ατομικές σου συνθήκες.

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου δεν εξαρτάται μόνο από την κατανάλωση πόσιμου νερού.

Περίπου το 20% των ημερήσιων αναγκών για ενυδάτωση μπορεί να καλυφθεί μέσω της διατροφής σου. Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που περιέχουν υψηλά ποσοστά νερού, όπως το πεπόνι, οι φράουλες, το καρπούζι, το μαρούλι, το λάχανο, το σέλινο και το σπανάκι.

Ενσωματώνοντας τροφές αυτού του είδους στη διατροφή σου, μπορείς να συμβάλεις στην καλύτερη ενυδάτωσή σου και να επιτύχεις τον επιθυμητό στόχο απώλειας βάρους.