Υγεία

Οι 7 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Οι 7 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό Φωτογραφία: pexels Jane Trang Doan
Δείτε ποια είναι τα φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας και γι'αυτό είναι απαραίτητο να το καταναλώνουμε όλοι με κάθε τρόπο, ακόμα και μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά στα οποία το νερό έχει πρωταρχικό ρόλο.

1.Αγγούρι

Τα αγγούρια αποτελούνται απο 96% νερό, πράγμα που τα κάνει μια πολύ ενυδατική τροφή για να καταναλώσετε. Τα αγγούρια έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά να προσφέρουν στον οργανισμό, όπως βιταμίνη C, Κ και Β, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο. Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τους βρίσκοντα στη φλούδα των αγγουριών.

2.Καρπούζι

Το καρπούζι εκτός από το ότι είναι ίσως το πιο νόστιμο φρούτο του καλοκαιριού, εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα νερού, 92%, και πολύ λίγες θερμίδες. Το καρπούζι είναι μια πολύ καλή πηγή λυκοπενίου και κιτρουλλίνης.

Είτε το φάτε φρέσκο, είτε το προσθέσετε σε χυμούς ή σε smoothies, είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία.

3.Φράουλες

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε νερό, έχουντας 91% περιεκτικότητα. Είναι εξαιρετική πηγή μαγγανίου, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος, φυτικών ινών και καλίου.

Περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες και είναι πολύ καλές για την υγεία της καρδιάς. Περιέχουν ανθοκυανίνες και έτσι οι φράουλες συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών προσβολών.

4.Πεπόνι Κανταλούπε

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο διαδεδομένα καλοκαιρινά φρούτα. Το πεπόνι κανταλούπε έχει κι αυτό υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, 90% καθώς επίσης είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες C και Α.

Είναι μια πολύ καλή διατροφική επιλογή που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

5.Μαρούλι

Το μαρούλι, εμπεριέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α και C, που ωφελούν τον οργανισμό. Επιπλέον περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού, γύρω στο 95%, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για να διατηρείτε την ενυδάτωσή σας.

6.Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό. Προτιμήστε να τα καταναλώνετε με τη φλούδα, όπως και με τα αγγούρια, καθώς εκεί βρίσκονται όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Τα κολοκυθάκια είναι κι αυτά πλούσια σε νερό, με ποσοστό 95% και αποτελεί μια πολύ καλή, δροσερή προσθήκη στις σαλάτες σας.

7.Σέλινο

Το σέλινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, περίπου 95% και είναι κι ένα νόστιμο σνακ με χαμηλές θερμίδες. Το σέλινο είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και περιέχει και πολλές βιταμίνες, Κ, C και Β6.

Πηγή: healthstat.gr