Υγεία

Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Δύο οι νεκροί και τρίτο κρούσμα στην Ηλεία

Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Δύο οι νεκροί και τρίτο κρούσμα στην Ηλεία
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ηλεία με αφορμή τους δύο θανάτους απο διεισδυτικό στρεπτόκοκκο: Ακόμη ένα κρούσμα στο Νοσοκομείο Πατρών

Μετά την αποκάλυψη ότι ο θάνατος του 48χρονου που έκανε διακοπές στο Κατάκολο Ηλείας δεν ήταν από τσίμπημα αράχνης αλλά από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, προκύπτει πως υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και μάλιστα ακόμη ένας νεκρός.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ilialive.gr, ένας ακόμη άνδρας από την Ηγουμενίτσα που έκανε τις διακοπές του στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου και κατέληξε και αυτός από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Με βάση τις ίδιες πηγές και ένα τρίτο κρούσμα διεισδυτικού στρεπτόκοκκου προερχόμενο από την Ηλεία, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών - με την κατάστασή του να μην εμπνέει ευτυχώς ανησυχία.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται τώρα στην Ηλεία, όπου και λαμβάνει τυχαία δείγματα με αιμοληψίες από διαφορά περιστατικά στο Νοσοκομείο Πύργου.

Με τα δείγματα του ΕΟΔΥ θα εξετασθεί αν υπάρχει το ενδεχόμενο της διάστασης του μικροβίου του στρεπτόκοκκου η αν πρόκειται για τυχαία περιστατικά, που άλλωστε δεν συνδέονται μεταξύ τους σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου.

NETWORK