Εκλογές 2015

«Άνοιγμα» Παπανδρέου για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στο Reuters

«Άνοιγμα» Παπανδρέου για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στο Reuters «Άνοιγμα» Παπανδρέου για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στο Reuters
«Άνοιγμα» Παπανδρέου για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στο Reuters Απέκλεισε κάθε συνεργασία με τη ΝΔ μετεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Reuters στην οποία ωστόσο άφησε ανοιχτό παράθυρο για να συμβεί κάτι τέτοιο με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον προκύψει συμφωνία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς απέτυχε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις ή να βάλει ανάχωμα στα συμφέροντα των ισχυρών λόμπι.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο εμφανίστηκε υπό προϋποθέσεις πιο διαλλακτικός: "Εξαρτάται εντελώς από το τι θα επιλέξει να αγκαλιάσει".

Συμπλήρωσε ότι "εάν είναι σοβαροί στην επιθυμία τους για αλλαγή, εάν είναι σοβαροί αναφορικά με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους με έναν οργανωμένο και σταθερό τρόπο ώστε να βγούμε από την ιδιαιτέρως δύσκολη αυτή περίοδο, έξω από το μνημόνιο και στις αγορές, θα χαιρόμουν να στηρίξω".

Σύμφωνα με το άρθρο του πρακτορείου, ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών είναι σταθερά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και καλεί την Ευρώπη να μειώσει το χρέος της χώρας ενώ επισημαίνει ότι είναι η ώρα να σταματήσει η λιτότητα.

Καταλήγει το δημοσίευμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να θεμελιώσει ένα σύνολο με νέες αξίες και ταυτότητα, από την στιγμή που το κόμμα που οδήγησε στην εξουσία το 2009 υιοθέτησε το πελατειακό μοντέλο διακυβέρνησης. "Αυτή δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν", είπε.

Και πρόσθεσε: "Δεν θέλω να είμαι στην πολιτική μόνο για να είμαι αναπληρωτής, έχουμε εξαιρετικά νησιά στην Ελλάδα, θα μπορούσα να πάω σε ένα ελληνικό νησί και να παίζω κιθάρα".