Εκλογές 2015: Οι υπάλληλοι ΟΤΑ που θα συμμετάσχουν και η εκλογική αποζημίωση

Εκλογές 2015: Οι υπάλληλοι ΟΤΑ που θα συμμετάσχουν και η εκλογική αποζημίωση Εκλογές 2015: Οι υπάλληλοι ΟΤΑ που θα συμμετάσχουν και η εκλογική αποζημίωση
Εκλογές 2015: Οι υπαλληλοι ΟΤΑ που θα συμμετάσχουν και η εκλογική αποζημίωση Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών συγκροτούνται για το χρονικό διάστημα από 4.9.2015 έως 27.9.2015, ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως Σάββατο-Κυριακή, και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διενέργεια, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Στα ειδικά συνεργεία μετέχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τέως Υπουργείου Εσωτερικών), του Εθνικού Τυπογραφείου, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Δήμων, περιλαμβανομένων και υπαλλήλων λοιπών υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, όπως αναλυτικά εξειδικεύονται στις επόμενες παραγράφους.

Η προσφερόμενη πρόσθετη εργασία των ανωτέρω βεβαιώνεται ως εξής:
•    Για το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τέως Υπουργείου Εσω-τερικών) από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
•    Για το προσωπικό του Εθνικού Τυπογραφείου, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυνα-μικού.
•    Για το προσωπικό του Γραφείου του Νομικού Συμ-βούλου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τέως Υπουργείο Εσωτερικών), από το Νομικό Σύμβουλο, ή το νόμιμο αναπληρωτή του.
•    Για το προσωπικό της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τέως Υπουργείο Εσωτερικών), από τον οικείο Προϊστάμενο.
•    Για το προσωπικό της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τέως Υπουργείο Εσωτε-ρικών), από τον οικείο Επίτροπο.
•    Για το προσωπικό της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην πρώην Νομαρχία Αθηνών, από τον οικείο Προϊστάμενο.
•    Για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινω-νικών Ασφαλίσεων και του Ε.Τ.Α.Α. (πρώην ΤΣΑΥ), από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών.
•    Για το προσωπικό των συνεργείων των Αποκεντρω-μένων Διοικήσεων, από τον ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
•    Για το προσωπικό των συνεργείων των Περιφερειών, από τον οικείο Περιφερειάρχη.
•    Για το προσωπικό των συνεργείων των Δήμων, από τον οικείο Δήμαρχο.

Ειδικότερα, ορίζεται κατωτέρω ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στα ειδικά συνεργεία υπαλλήλων, ο οποίος δεν δύναται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ανά εμπλεκόμενο φορέα:

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

α) Οι απασχολούμενοι υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τέως Υπουργείο Εσωτερικών), καθώς και των αποσπασμένων σε άλλες υπηρεσίες και των υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους επτακόσιους τέσσερις (704).
Οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις άδεια, πλην της μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας και της άδειας άνευ αποδοχών, θα συμπεριληφθούν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα παράξουν πραγματική εργασία. Επίσης εξαιρούνται οι υπάλληλοι που τελούν σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, αναστολής καθηκόντων ή προσωρινής παύσης.

β) Οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Εθνικό Τυπογραφείο, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους εκατόν ογδόντα έναν (181).

γ) Οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους τέσσερις (4).

δ) Οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τέως Υπουργείο Εσωτερικών), ο αριθμός των οποίων δεν επι-τρέπεται να υπερβαίνει τους οκτώ (8).

ε) Οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Υπηρεσία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανα-συγκρότησης (τέως Υπουργείο Εσωτερικών), ο αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6).

στ) Οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στην τέως Νομαρχία Αθηνών, ο αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους δέκα οκτώ (18).

ζ) Τρείς (3) υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Κοινω-νικών Ασφαλίσεων και πέντε (5) υπάλληλοι του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών
(Τ.Σ.Α.Υ.).

Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
Ο μέγιστος αριθμός των απασχολούμενων ανά Απο-κεντρωμένη Διοίκηση δεν δύναται να υπερβαίνει τους είκοσι (20), στους οποίους συμπεριλαμβάνονται του-λάχιστον:
•    ένας (1) προϊστάμενος των Τμημάτων Διοικητικού Οικονομικού των νομών και ένας (1) υπάλληλος του αρ-μόδιου προς εκκαθάριση Τμήματος της Δ/νσης Οικο-νομικού της έδρας,
Ειδικά για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, συ-μπεριλαμβάνονται τουλάχιστον:
•    ένας (1) εκ των υπηρετούντων υπαλλήλων στα Τμή-ματα Διοίκησης Λέσβου, Σύρου και Δωδεκανήσου και ανά ένας (1) προϊστάμενοι ή υπάλληλοι των Διευθύνσεων Διοικητικού - Οικονομικού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Στις Περιφέρειες
α) Ένας (1) Γενικός Διευθυντής, ο οποίος έχει την κύρια αρμοδιότητα για την εκλογική διαδικασία.
β) Έως οκτώ (8) Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Αττικής.
γ) Οι προϊστάμενοι Τμημάτων και Διευθύνσεων που κρίνονται απαραίτητοι για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας.
δ) Υπάλληλοι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέ-πεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τον κατωτέρω πίνακα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρετούντων στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής και των Αντιπερι-φερειαρχών με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καθώς και των οδηγών που θα απασχοληθούν για την προώθηση εκλογικού και λοιπού υλικού. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστεί επαρκής αριθμός υπαλλήλων κάθε Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι θα απασχοληθούν στα συνεργεία μετάδοσης των αποτελεσμάτων, καθώς και ο απαραίτητος αριθμός υπαλλήλων κλάδων/ειδικοτήτων Πληροφορικής για τις ανάγκες ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων

Ο μέγιστος αριθμός των απασχολούμενων υπό στοιχ. α), β), γ) και δ), ανά Περιφερειακή Ενότητα, έχει ως
ακολούθως:
1.    Περιφερειακή Ενότητα Δράμας    21
2.    Περιφερειακή Ενότητα Έβρου    29
3.    Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας - Θάσου 24
4.    Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης    21
5.    Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης    23
6.    Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας    22
7.    Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης    108
8.    Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς    21
9.    Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας    21
10.    Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας    26
 
11.    Περιφερειακή Ενότητα Σερρών    36
12.    Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής    18
13.    Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών    12
14.    Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς    13
15.    Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης    31
16.    Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας    17
17.    Περιφερειακή Ενότητα Άρτας    18
18.    Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας    15
19.    Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων    36

20.    Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης    14
21.    Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας    26
22.    Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας    42
23.    Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας -
Σποράδων    28
24.    Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων    29
25.    Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου    11
26.    Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας    20
27.    Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας -
Ιθάκης    15
28.    Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας    11
29.    Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας 47
30.    Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας    49
31.    Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας    35
32.    Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας    22
33.    Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας    37
34.    Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας    16
35.    Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας    32
36.    Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας    17
37.    Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος    18
38.    Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας    31
39.    Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας    23
40.    Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας    25
41.    Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας    36
42.    Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου - Λήμνου 23
43.    Περιφερειακή Ενότητα Χίου    14
44.    Περιφερειακές Ενότητες Σάμου - Ικαρίας 15
45.    Περιφερειακές Ενότητες Νομού Κυκλάδων 21
46.    Περιφερειακές Ενότητες Νομού
Δωδεκανήσου    30
47.    Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου    52
48.    Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου    15
49.    Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου    17
50.    Περιφερειακή Ενότητα Χανίων    26
51.    Περιφέρεια Αττικής    475

για την κατανομή των δήμων πατήστε εδώ

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στη με αριθ. 31206/16-9-2015 απόφασή μας καθορίζεται στο ποσό των χιλίων ογδόντα ευρώ (1.080 €), με την επιφύλαξη των επομένων περιπτώσεων:

α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων σαράντα ευρώ (240 €).

β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), για το χρονικό διάστημα δεκα πέντε (15) ημερών, καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200 €).

γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην πρώην Νομαρχία Αθηνών, καθορίζεται στο ποσό των εννιακοσίων ογδόντα ευρώ (980 €).

δ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των εκατόν δέκα ευρώ (110 €).

ε) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που υπηρετούν και απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, έως πενήντα οκτώ (58) άτομα, Οικονομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας, έως σαράντα επτά (47) άτομα, Εκλογών, έως τριάντα οκτώ (38) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έως πενήντα πέντε (55) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των οικείων Γενικών Διευθυντών, σε λοιπές μονάδες του Υπουργείου, Πολιτικά Γραφεία και Γραφεία Γενικών Γραμματέων, έως σαράντα (40) άτομα, καθώς και στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου έως οκτώ (8) άτομα και Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο ως άνω Υπουργείο έως έξι (6) άτομα, προσαυξάνεται με επιπλέον ποσό εξακοσίων ευρώ (600 €), λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρα-τήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος.