Φωτορεπορτάζ

Σε σκηνές και αυτοκίνητα κοιμήθηκαν φοβούμενοι νέο σεισμό στην Κω

Σε σκηνές και αυτοκίνητα κοιμήθηκαν φοβούμενοι νέο σεισμό στην Κω
Με το φόβο νέου σεισμού μετά το χτύπημα των 6,6 ρίχτερ που άφησε πίσω του δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι της Κω, για δεύτερη βραδιά, έξω από τα σπίτια τους

Συνολικά σημειώθηκαν πάνω από 200 μετασεισμοί. Από τον σεισμό δύο τουρίστες έχασαν τη ζωή τους ενώ 115 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων οι 12 σοβαρά.

Σε πλατείες, μέσα σε αυτοκίνητα, πάνω σε ξαπλώστρες ακόμα και σε στρώματα θαλάσσης οι κάτοικοι του νησιού κοιμήθηκαν σε όποιους εξωτερικούς χώρους ήταν διαθέσιμοι. Σε γενικές γραμμές όμως, οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες παρέμειναν στα σπίτια τους και στα ξενοδοχεία, περιμένοντας να καταλαγιάσει η δραστηριότητα του Εγκέλαδου.

Παρά το γεγονός ότι οι κανονικοί ρυθμοί επανέρχονται οι διαρκείς μετασεισμοί οι οποίοι μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν ξεπεράσει τους 200 ήταν ένας από τους λόγους που τους οδήγησαν στο ύπαιθρο. Όπως τόνιζαν μάλιστα οι σεισμολόγοι 20 από αυτούς τους σεισμούς είχαν μέγεθος που ξεπερνούσε τα 4 Ρίχτερ.

Μάλιστα, οι σεισμολόγοι αν και εκτιμούν ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να σημειωθεί μετασεισμός που θα φτάσει ακόμα και τα 6 Ρίχτερ.

Το πρωί του Σαββάτου υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα καθορίσει τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν από πλευρές των αρμόδιων υπηρεσιών.

Image
Image
Image
Image
Image
Image