Το Dikaiologitika News στην 84η ΔΕΘ

ΔΕΘ - Απάντηση Μητσοτάκη στο Dikaiologitika News: Θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε εργοδοτική ασυδοσία

ΔΕΘ - Απάντηση Μητσοτάκη στο Dikaiologitika News: Θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε εργοδοτική ασυδοσία
Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Dikaiologitika News και του ONE, Γιάννη Χρηστάκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα καταργηθεί κανένα επίδομα. Παράλληλα, τόνισε «Θα βρεθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε συμπεριφορά εργοδοτικής ασυδοσίας. Μίλησα με ειλικρίνεια για το τι συμβαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας. Πόσοι εργοδότες κρύβονται πίσω από την μερική απασχόληση και τελικά απασχολούν το προσωπικό τους μόνιμα. Με αποτέλεσμα να διακινείται μαύρο χρήμα και οι εργαζόμενοι να μην καλυπτονται για τις εργοδοτικές τους εισφορές, για το υπόλοιπο της εργασίας τους. Γι' αυτό αυξάνουμε το εργοδοτικό κόστος στην μερική απασχόληση με στόχο να μεταπέσει αυτή η συνήθεια και να γίνει η μερική απασχόληση, πλήρης».

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές 5% μέχρι το 2023, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2020 διότι κατέχουμε τις υψηλότερες εργοδοτικές εισφορές πανευρωπαϊκά» ανέφερε.

Τέλος, τόνισε πως είναι «ανοιχτός» στις επιχειρισιακές συμβάσεις μόνο εφόσον η επιχείρηση βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας και πρέπει να ισχύσει αυτό που λέμε «όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη» ενώ, τέλος, ανέφερε πως είναι υπέρ τον ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.