Δημόσιο

Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων στο Δήμο Καλαμαριάς

Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων στο Δήμο Καλαμαριάς
Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων στο Δήμο Καλαμαριάς Στα πλαίσια της ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα δραστηριοτήτων εστιασμένων σε εξειδικευμένες μορφές στήριξης, εξασφαλίζοντας έτσι την ισοτιμία στις ανάγκες των πολιτών της Καλαμαριάς.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υπάρχουσες ανάγκες στήριξης των παιδιών και των γονέων, ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2000 το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων του Δήμου Καλαμαριάς με υπεύθυνες ψυχολόγους την κα. Παπαχριστούδη Έλλη - ψυχολόγο, κοινωνική ανθρωπολόγο, οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και την κα. Κρίτση Άννα - ψυχολόγο με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες / δυσλεξία. Από το 2013 το γραφείο πλαισιώνουν και οι ψυχολόγοι κα. Κάζη Ελίνα - κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και κα. Παναγιωτίδου Αλίκη.

Το Γραφείο λειτουργεί καθημερινά 9.00 π.μ. - 14.00 μ.μ. Επίσης, Τρίτες και Παρασκευές 15.00 μ.μ. - 18.00 μ.μ. και έχει τις εξής αρμοδιότητες :

· Ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού).

· Πρόγραμμα υποστήριξης γονέων και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

· Ομάδες στήριξης Γονέων (Σχολές Γονέων)

· Πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής στα νηπιαγωγεία.

· Κυκλικές ομιλίες- ομάδες στα σχολεία του Δήμου.

· Επισκέψεις στα σχολεία του Δήμου (όταν παραστεί ανάγκη)

· Πρόγραμμα στήριξης οικογενειών (βοήθεια στο σπίτι).

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2313314187 , 2313314173 και το e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.