Δημόσιο

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόωρο κλείσιμο της βουλής

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόωρο κλείσιμο της βουλής
Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόωρο κλείσιμο της βουλής Την πρόωρη λήξη εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής αποφάσισε η κυβέρνηση και έγινε η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και αφορά στην λήξη της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση σε αυτή την εσπευσμένη κίνηση δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως αν και λέγεται ότι το επιχείρημα που συζητείται είναι ότι δεν υπάρχει νομοθετική ή άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία σε εκκρεμότητα -αν και εκκρεμεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο οργιάζουν οι συζητήσεις που συσχετίζουν το πρόωρο κλείσιμο της Β’ συνόδου της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 με τις «γκρίνιες» και την αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αφορμή τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό, καθώς και με το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να περάσει στα θερινά τμήματα που θα ξεκινήσουν το πολύ εντός δυο εβδομάδων κρίσιμα νομοθετήματα όπως πχ. η «μικρή» ΔΕΗ κ.ά.

Ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζήτησε να μην προχωρήσει μια τέτοια απόφαση.

«Καταγγέλλουμε αυτές τις προθέσεις της κυβέρνησης, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι πάμε αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα σε λήξη της Συνόδου» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στους δημοσιογράφους.

«Εμείς θεωρούμε πως αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Ολομέλεια, αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο για εκλογές».

Τόνισε, ακόμη, πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό δικαίωμα να λάβει μια τέτοια απόφαση ερήμην των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και υπογράμμισε πως εκκρεμεί η συζήτηση σημαντικών νομοσχεδίων, όπως αυτό για τον αιγιαλό, το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους, αλλά υπάρχουν και κρίσιμες υποθέσεις για τις οποίες πρέπει να διατυπώσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για άρσεις ασυλιών.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ