ΚΕΠ

Δικαιολογητικά για απασχόληση προσωπικού ασφαλείας στον ιδιωτικό τομέα

Δικαιολογητικά για απασχόληση προσωπικού ασφαλείας στον ιδιωτικό τομέα
Δικαιολογητικά για απασχόληση προσωπικού ασφαλείας στον ιδιωτικό τομέα Για τη χορήγηση άδειας εργασίας προσωπικού ασφαλείας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΕΛΑΣ), οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Δικαιολογητικά:
 
1. Αίτηση χορήγησης άδειας εργασίας προσωπικού ασφαλείας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας 
(Απαραίτητο έγγραφο)
 
2. Αποδεικτικό καταβολής του αναλογούντος σχετικό τέλους (29,35 €)
 
3. Υπεύθυνη δήλωση του αρθρ. 8 του ν. 1599/1986  με την οποία δηλώνεται από τον ενδιαφερόμενο ότι: i. δεν στερείται των προϋποθέσεων που αναφέρονται στα εδάφια στ΄, η΄και θ΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 2518/1997, όπως ισχύει. ii. δεν κρατείται προσωρινά ή δεν έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης γ΄του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 2518/97, όπως ισχύει ή δεν έχει καταδικαστεί έστω και με οριστική απόφαση για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης γ΄της παρ. 1 του προαναφερόμενου άρθρου. iii. δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε στερητική της ελευθερίας ποινή ανώτερη των έξι (6) μηνών για έγκλημα του άρθρου 8 του ν. 2518/97 και για κάθε έγκλημα που τελέστηκε με δόλο.. 
(Απαραίτητο έγγραφο)
 
4. Φωτοαντίγραφο εγγράφου (θεωρημένο) με το οποίο να αποδεικνύονται τα στοιχεία ταυτότητας του αιτούντος (Ελληνες πολίτες: Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια ικανότητας οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων. Πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε.: Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Ομογενείς: Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή σχετική βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία. Στοιχεία ταυτότητας που έχουν μεταβληθεί δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη)).
 
5. Τέσσερις (4) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (τύπου διαβατηρίου).
 
6. Επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου επαγγελματικής κατάρτισης, ειδικότητας συναφούς προς τις δραστηριότητες που πρόκειται να ασκήσει (κατηγορία Α΄ή Β΄)
 
7. Πιστοποιητικό Ιατρού Ψυχιάτρου από το οποίο να προκύπτει ότι δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Το υποβληθέν ιατρικό πιστοποιητικό ιδιώτη ιατρού θα πρέπει να αναγράφει επί του σώματός του τον αριθμό αδείας λειτουργίας νόμιμου ιατρείου που διατηρεί και η σφραγίδα του θα πρέπει να περιλαμβάνει το Α.Φ.Μ. και την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς επίσης, το πιστοποιητικό ιατρού που υπηρετεί σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. θα πρέπει να φέρει θεώρηση από την Υπηρεσία του. Η ημερομηνία έκδοσης του ως άνω πιστοποιητικού, δεν απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του.
 
8. Πιστοποιητικό Πρωτοδικείου ότι δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση (Απαραίτητο έγγραφο)
 
Αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά: 
 
Αντίγραφο ποινικού Μητρώου για δικαστική χρήση του οποίου η ημερομηνία έκδοσης δεν απέχει πέρα του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του Αναζητείται υπηρεσιακά: Χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης ή δικαστικής χρήσης
 
Διαδικασία:
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση άδειας εργασίας προσωπικού ασφαλείας σε ιδιωτικές
επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΕΛΑΣ), προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Βήμα 1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης.Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.Αν κάποιο δικαιολογητικό είναι δυνατόν να αναζητηθεί υπηρεσιακά από το ΚΕΠ, τότε ο υπάλληλος εκκινεί τη σχετική διαδικασία.
 
Βήμα 2 : Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματός. Τέλος, ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.
 
Βήμα 3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
 
Βήμα 4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει την άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΕΛΑΣ).
 
Συνημμένα αρχεία: